Huidhulp bij acne

Het hebben van acne is geen pretje en kan een behoorlijke invloed hebben op je zelfvertrouwen. Maar liefst 90% van de mensen krijgt te maken met acne. Dit is niet alleen bij tieners, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%) kunnen op latere leeftijd hier last van krijgen. Onze Acne behandeling heeft als doel om mee-eters en puistjes onder controle te krijgen.

Wij bieden meerdere behandelmethodes aan om de acne klacht te verminderen. Hoe eerder de acne klacht wordt behandeld, hoe kleiner de kans dat littekens of pigmentvlekjes ontstaan. De huidtherapeut kan beoordelen om welk type acne het gaat, hierdoor kan een passend behandeladvies voorgesteld worden.

Acne is een veel voorkomende aandoening en vindt plaats in de talgklier. Het wordt veroorzaakt door verschillende factoren,

  1. Een toename van de talgproductie
  2. Opstapeling van dode huidcellen
  3. Afsluiting van de poriën en talgklierkanaaltjes
  4. Een toename van bacteriën in de talgklier (Propionium bacterie)

Deze factoren worden bekeken tijdens het intakegesprek om de ernst van de acne te bepalen. Vaak zijn het niet alleen de ontstekingen en puistjes die als storend worden ervaren. Ook de grovere huidstructuur, rode, bruine vlekjes en littekens kan tijdens een behandeltraject aangepakt worden.

​Afhankelijk van uw klacht, persoonlijke wensen en medische achtergrond wordt een behandelplan opgesteld. De duur en de frequentie van een behandeling verschilt per persoon en is afhankelijk van de ernst van de acne. Bij zichtbare vooruitgang van de huid zal de behandelfrequentie aangepast worden, dit gebeurt in overleg.

Lees hier meer over onze acnebehandelingen, tarieven en vergoedingen vanuit de zorgverzekering.