Acnetherapie behandeling

De behandeling van acne bestaat uit verschillende onderdelen:

1. Intakegesprek

Een intakegesprek vindt plaats voorafgaand aan de acne behandeling. Tijdens een intakegesprek wordt de huid gescreend en beoordeeld over welk type acne aanwezig is op de huid. Er wordt een foto gemaakt met de Observ 520 huidcamera, hiermee kan worden vastgesteld of dat een acnebacterie aanwezig is. Op basis daarvan kan een uitgebreid product- en behandeladvies worden gegeven.

2. Reiniging

Tijdens een acne behandeling wordt de huid allereerst gereinigd met de juiste huidverzorgingsproducten. Om het talg en de doden huidcellen te verwijderen. Hierbij maken wij gebruik van reinigingsproducten die exfoliërende fruitzuren bevatten (zoals salicylzuur, amandelzuur, glycolzuur), om de hoornlaag te verweken zodat de onzuiverheden gemakkelijker uit de huid komen. Daarna vervolgt de dieptereiniging waarbij mee-eters en puistjes op een professionele en hygiënische manier worden verwijderd. Dit wordt gedaan met een steriel naaldje, waarbij een kleine opening wordt gemaakt in de ontsteking, hierdoor ontstaat zo min mogelijk schade aan de huid. 

3. Peeling

Een acne behandeling kan ondersteunt worden met een chemische peeling. Een chemische peeling is een vloeibare substantie dat egaal op de huid wordt aangebracht. Door de lage PH-waarde van de peeling, ontstaat een chemische reactie op de huid. Dit zorgt voor het oplossen van de dode huidcellen, hierdoor wordt de porie uitgang geopend en kan het talg gemakkelijker uit de huid komen. Daarnaast heeft een chemische peeling een antibacteriële en ontsteking werende werking, waardoor nieuwe ontstekingen zullen worden voorkomen. De huid zal rustiger worden en zachter, gladder aanvoelen. Vooraf aan de behandeling wordt de keuze gemaakt welke peeling ingezet zal worden.

4. Thuisadviezen

Acne wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het is van belang deze oorzaken van acne aan te pakken. Acne is een huidprobleem dat precisie vereist en tijd nodig heeft om te verminderen. Het naleven van de adviezen op het gebied van huidverzorging hebben grote invloed op de voortgang van de behandeling. Uw eigen inzet is hierin van groot belang om optimaal resultaat te behalen en de klacht onder controle te krijgen. Na de behandeling adviseert de huidtherapeut welke cosmetica producten het beste zijn voor thuisgebruik. Wij maken gebruik van producten die wij goed kennen en de behandeling ondersteunen. Hiervoor maken wij gebruik van het merk Medik8. Daarnaast kan eventueel een camouflageproduct van Lycogel worden toegevoegd.

5. Resultaat

Als huidtherapeut streven wij ernaar om samen met u het gewenste resultaat te bereiken en te behouden. Acne is niet na één behandeling verdwenen en kan soms aanvankelijk verergeren. Met de professionele en effectieve acnebehandelingen in de praktijk en het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten ondersteund u het proces van het verminderen van de acneklacht. Soms zijn ondersteunende medicamenten van de huisarts of dermatoloog noodzakelijk. Dit zal in overleg met u besproken worden welke mogelijkheden er zijn.

6. Maken van een afspraak

Wanneer u voor het eerst naar een afspraak komt, vindt allereerst een intakegesprek plaats. Tijdens het intakegesprek wordt de huid uitgebreid beoordeelt en de huidconditie bepaald. Op basis hiervan wordt een behandeladvies en algemene adviezen gegeven. Indien u een afspraak wil inplannen, kunt u gemakkelijk en snel hieronder een afspraak inplannen. 

Vergoeding door uw zorgverzekering voor acnetherapie

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de acne behandeling in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) en het lidmaatschap van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) worden de acne behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Voor en na resultaat

Acne therapie voor en na resultatenAcne vulgaris IPL behandeling