Behandeling acnelittekens

Acnelittekens ontstaan wanneer de huid dusdanig is beschadigd na matige tot ernstige acne klachten, deze gaan gepaard met grote ontstekingen en kunnen blijvende schade aanrichten. Daarnaast kunnen acnelittekens ook ontstaan door het zelf uitknijpen van puistjes, de huid kan herhaaldelijk worden beschadigd hierdoor blijven littekens achter op de huid.

De voorkeurslocaties van acne littekens zijn vaak de wangen, slapen, kin en schouders. De acnelittekens worden gekenmerkt als putjes in de huid, dit wordt aangeduid met atrofie. Atrofie betekent letterlijk ''verlies van weefsel''. Dit beeld wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. De diepte van de acnelittekens kunnen variëren van oppervlakkig tot diep en de kleur van de littekens zijn meestal rood, huidkleurig of wit. Bij Huidtherapie Omniderm bieden wij verschillende behandelingen aan om het littekenweefsel te verminderen en/of te camoufleren.

 

Micro-needling acnelitteken behandeling

Gelukkig zijn meerdere acnelitteken behandelingen mogelijk om acnelittekens minder zichtbaar te maken. Afhankelijk van de diepte van de littekens wordt een behandelmethode gekozen. Omdat er sprake is van atrofie moet de huid dusdanig gestimuleerd worden dat nieuw weefsel wordt geproduceerd om de zichtbare ''putjes'' op te vullen.

Micro-needling bij acnelittekens

Micro-needling is een effectieve en non-invasieve acnelitteken behandeling voor het verbeteren van acnelittekens en de huidstructuur. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine vibrerende naaldjes waarbij kanaaltjes in de huid worden gemaakt, deze zijn niet zichtbaar met het blote oog. Als reactie op de minuscule wondjes komen groeifactoren vrij, de huid wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel), dit is nodig om de acnelittekens op te vullen en minder zichtbaar te maken.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Heeft u een aanvullend zorgverzekeringspakket? Dan is de kans dat de behandeling van couperose in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. De huidtherapeuten van Omniderm zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Vanwege deze registratie worden de behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Voor en na resultaat

 

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut