Behandeling acnelittekens

Acnelittekens ontstaan wanneer de huid dusdanig is beschadigd na matige tot ernstige acne klachten, deze gaan gepaard met grote ontstekingen en kunnen blijvende schade aanrichten. Daarnaast kunnen acnelittekens ook ontstaan door het zelf uitknijpen van puistjes, de huid kan herhaaldelijk worden beschadigd hierdoor blijven littekens achter op de huid.

De voorkeurslocaties van acne littekens zijn vaak de wangen, slapen, kin en schouders. De acnelittekens worden gekenmerkt als putjes in de huid, dit wordt aangeduid met atrofie. Atrofie betekent letterlijk ''verlies van weefsel''. Dit beeld wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. De diepte van de acnelittekens kunnen variëren van oppervlakkig tot diep en de kleur van de littekens zijn meestal rood, huidkleurig of wit. Bij Huidtherapie Omniderm bieden wij verschillende behandelingen aan om het littekenweefsel te verminderen en/of te camoufleren.

 

Micro-needling acnelitteken behandeling

Er zijn meerdere behandelmogelijkheden beschikbaar om acnelittekens te verminderen. Afhankelijk van de diepte van de littekens wordt voor een behandelmethode gekozen. Omdat er sprake is van atrofie moet de huid dusdanig gestimuleerd worden dat de huid zich gaat vernieuwen om de zichtbare ''deukjes'' op te vullen.

SkinPen medische microneedling bij acnelittekens

Microneedling is een zeer effectieve manier om acnelittekens te verbeteren. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes waarbij kanaaltjes in de huid worden gemaakt, deze zijn niet zichtbaar met het blote oog. Als reactie op de minuscule wondjes komen verschillende groeifactoren vrij in de huid, waarbij zich nieuw collageen in de huid gaat vormen en de huid verbetert. Op deze manier kunnen acnelittekens na gemiddeld 3-5 behandelingen aanzienlijk verminderd worden. Het resultaat en de reactie van de behandeling is per persoon verschillend. Tijdens een intakegesprek worden de behandelmogelijkheden en mogelijke resultaten besproken.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Heeft u een aanvullend zorgverzekeringspakket? Dan is de kans dat de behandeling van acnelittekens in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. De huidtherapeuten van Omniderm zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Vanwege deze registratie worden de behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Maak een afspraak

Voor en na resultaat