Stoort u zich aan het beeld van ontsierende blauw of rode vaatjes op de benen

Dan is beenvaten laserbehandeling wellicht wat voor u.

Oppervlakkige beenvaten oftewel besenreiser zijn verwijde bloedvaten op de benen. Ze hebben een rode, paarse of blauwe kleur en kunnen zich ophopen tot een groepje. Beenvaten zijn geen spataders, maar liggen oppervlakkig en komen voor op de bovenbenen, onderbenen, knieholten en binnenzijde van de enkels. Gesprongen beenvaten gaan niet vanzelf weg en worden vaak zelfs erger in de loop van de jaren. Soms kunnen ze een jeukend en prikkend gevoel geven en worden vaak als cosmetisch storend gezien. Vooral tijdens de zomerperiode wanneer we onze blote benen weer laten zien. Met behulp van de vaatlaser kunnen verwijde of gesprongen bloedvaten verwijderd worden zonder de huid te beschadigen.

Oorzaken van besenreiser / beenvaten

Beenvaten treden vaak spontaan op, maar kunnen ook door dieper gelegen spataderen worden veroorzaakt. Naar mate we ouder worden verwijden de vaatwanden van het bloedvat. Deze verwijding zorgt voor het meer zichtbaar worden van het bloedvaatje aan de oppervlakte van de huid.

Daarbij spelen verschillende factoren een rol bij het ontstaan van beenvaatjes:

  • Erfelijkheid
  • Zwangerschap en hormonale invloeden
  • Een staand beroep

Beenvaten laseren

Wilt u uw oppervlakkige beenvaten verminderen? Bij Omniderm kan deze huidaandoening uitstekend behandeld worden met lasertherapie.
Omniderm maakt gebruik van de Long Pulsed Nd: YAG 1064 nm. Deze laser is het meest geschikt voor het verwijderen van oppervlakkige beenvaten van 0,1mm tot 4 mm doorsnede. Tijdens de behandeling wordt beoordeeld of de beenvaten geschikt zijn om te behandelen. Wanneer deze vaten aan het oppervlak aanwezig zijn, kan het behandeld worden. De Nd: YAG laser geeft een felle lichtbundel af, dit wordt geabsorbeerd in het bloedvat waardoor de vaatwanden aan elkaar gaan plakken. Hierdoor wordt het bloedvat dusdanig verhit en opgeruimd door het lichaam, omliggende huid blijft hierbij intact.

Na de beenvaten laserbehandeling

De huid voelt na de behandeling branderig aan, met daarbij wat roodheid, zwelling en soms wat jeuk. Dit is een normale en gewenste reactie. Tijdens het herstelproces kunnen een blauwe blauwe plekken optreden, deze zullen na enkele weken weg trekken. Na de laserbehandeling wordt geadviseerd om één week niet intensief te sporten zoals hardlopen of krachttraining van de benen, warme baden te nemen of sauna te bezoeken. Door inspanning en warmte wordt de bloedomloop geactiveerd, dit belemmerd het stollingsproces van de beenvaten en kan het resultaat verminderen. Als extra ondersteuning kunnen steunkousen worden gedragen, dit bevorderd het herstel en voorkomt nieuwe gesprongen bloedvaatjes op de benen.

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is afhankelijk van de grootte van het gebied en het aantal zichtbare bloedvaatjes op de benen. Gemiddeld zijn twee á drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen met een behandelfrequentie van 8 weken. Het lichaam heeft gemiddeld 2 tot 3 maanden nodig om de beenvaatjes geheel af te breken. Uiteindelijk bepaald u zelf wanneer het gewenste resultaat is behaald. In de loop van de tijd kunnen wel nieuwe gesprongen beenvaatjes ontwikkelen, deze kunnen uiteraard weer behandeld worden middels lasertherapie.

Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek en we beantwoorden al uw vragen.

Voor en na resultaat van beenvaten laserbehandeling