De aandoening

Door middel van elektrocoagulatie kunnen verschillende kleine huidoneffenheden behandeld worden, waaronder fibromen, gerstekorrels en kleine huidafwijkingen. Huidoneffenheden zoals steelwratjes, bindweefselbultjes en ouderdomsvlekken zijn onschuldig, dit wordt gezien als goedaardige huidtumoren. Wanneer u zich stoort aan plekjes en vlekjes kunt u deze op een eenvoudige manier laten verwijderen bij ons. Ook couperose en andere vaatafwijkingen kunt u laten behandelen bij ons door middel van coagulatie.

De behandeling

Tijdens deze behandeling wordt een fijn naaldje in de huidaandoening gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Met elektrocoagulatie worden de plekjes weggebrand. Het is een veilige methode die uitermate geschikt is voor kleine oppervlakken waarbij er geen littekenvorming ontstaat. Daarnaast kan de Zapper ingezet worden voor grotere plekjes. De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Met de Zapper wordt het plekje aangestipt en vervolgens weggebrand.

Tijdens een intakegesprek worden de huidoneffenheden beoordeeld. Als huidtherapeut zijn wij opgeleid om plekjes en vlekjes te herkennen en te beoordelen. Mocht er twijfel ontstaan dan verwijzen wij u door naar uw huisarts voor verder onderzoek.

Na het intakegesprek bespreken wij samen met u welke behandelmethode van toepassing is, dit is afhankelijk van verschillende factoren. Bij het coaguleren van de huidoneffenheden en vaatjes zijn meestal 1 tot 2 behandelingen nodig, afhankelijk van de grootte en locatie.

Vergoeding door uw zorgverzekering.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandeling van acne in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) en het lidmaatschat van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) worden de acnebehandelingen door zorgverzekeraars vergoed.