Ongewenste haargroei

Wanneer er haargroei aanwezig is op locaties waar normaal gesproken geen haren aanwezig horen te zijn, spreken we van overbeharing. Overbeharing komt vaak voor bij hormonale wisselingen en verschillende ziektebeelden. Veelal vrouwen hebben last van deze ongewenste haargroei. Ongewenste haren voelen niet prettig aan, zijn vaak stugger en dikker, kunnen u onzeker maken. Bij Huidtherapie Omniderm helpen wij u graag af van ongewenste haren door middel van elektrisch ontharen.

Vooraf aan de behandeling elektrisch ontharen

  1. Het is belangrijk dat het op gebied dat behandeld wordt de haartjes duidelijk zichtbaar zijn. De huidtherapeut moet de haren vast kunnen pakken met een pincet. Wij raden aan de haren minimaal vier dagen van te voren niet meer te knippen of scheren.
  2. Als u start met elektrische epilatie is het belangrijk dat de haartjes vijf tot zes weken van te voren niet meer geharst op geëpileerd worden. De haren moeten volledig aanwezig zijn in het haarzakje om het effectief te behandelen met elektrisch epilatie.
  3. Wij raden aan om de huid dagelijks met een SPF 30 of hoger te beschermen.

De behandeling elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een effectieve methode om witte, grijze, blonde en rossige haren permanent te verwijderen. Deze haren bevatten niet tot nauwelijks pigment in het haarzakje waardoor ze niet in aanmerking komen voor laserontharing.

Vooraf aan de behandeling wordt besproken welke haren in aanmerking komen voor elektrische epilatie. Met het geavanceerde apparaat van Nibet ‘Nova-blend’ worden de haren behandeld en verwijderd. Met een steriel naaldje glijden we langs de haarschacht naar het haarzakje toe. Vervolgens wordt er een stroomstootje afgegeven, dit veroorzaakt warmte ontwikkeling in het haarzakje waardoor het haarzakje kapot wordt gemaakt. De haren worden één voor één behandeld en uit de huid verwijderd, tijdens de behandeling kan het voelen als een warm speldenprikje maar is vaak goed te verdragen. De huid heeft van nature een opening waar het naaldje doorheen glijdt, hierdoor blijft de huid intact.

Na behandeling

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, op de locatie waar de haartjes hebben gezeten kan een lichte zwelling ontstaan en wat rood zien. Enkele dagen na de behandeling kunnen er rode bultjes ontstaan, deze zullen spontaan verdwijnen. Achteraf na de behandeling kan de huid worden gekoeld met een koude washand. Vervolgens wordt er een verzorgende en beschermde SPF 30 op de huid aangebracht. Gedurende twee dagen na de behandeling moet u de zon vermijden, dit in verband met de kans op het ontstaan van pigmentvlekjes. Na de behandeling is de huid kwetsbaarder, wij adviseren twee tot drie na de behandeling hete douches en sauna’s te vermijden. Opkomende haartjes mogen in het vervolg geschoren of geknipt worden. Heeft u vragen over eventuele effecten na de behandeling. Neem dan gerust contact op met onze specialisten zodat die uw vragen zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.