Skincare trend 2021

Benieuwd wat 2021 ons gaat brengen? Ons leven ziet er anders uit sinds de Pandemie, we zijn meer bewust van onze gezondheid. Een stralende huid komt van binnenuit, waarbij het thuiswerken en het dragen van mondkapjes een grote invloed hebben op onze huidverzorgingsroutine.

Wij delen graag de trends van aankomend jaar!

Het Leven van nu;

Sinds de Pandemie zijn we ons meer van bewust hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen, het zit vaak in de dagelijkse routine. Een gezonde levensstijl met voldoende slaap, ontspanning, gezonde voeding, mentale welzijn, vermindering van stress en voldoende lichaamsbeweging is belangrijker dan ooit. Dit zorgt er niet alleen voor dat we ons goed voelen, maar onze huid gaat er ook beter van uitzien, dit geeft een uitgeruste blik en een natural glow. Een behandeling bij de Huidtherapeut is tegenwoordig meer dan normaal, we zien het als een investering in jezelf en wij geven net dat extra stukje aandacht voor je huid.

 

‘’Zoom’’ treatment

We zien steeds meer dat de vraag naar huidverbetering stijgt en dat we onze huid graag gezond en stralend willen houden. In de tijden van de Pandemie zorgt dit ervoor dat we op een andere manier met onze gezondheid en ons uiterlijk bezig zijn. Doordat we onszelf steeds vaker en langduriger tijdens een online Zoom meeting bekijken zijn we ons meer bewust van ons uiterlijk. Een onrustige huid, dat ene pigmentvlekje, couperose vaatjes of verslapte huid zijn storende factoren waarmee we dagelijks kunnen worden geconfronteerd. Het ondergaan van huidbehandelingen, zoals IPL (Intensed Pulsed Light), microneedling en chemische peeling, is in deze tijd gemakkelijker geworden, doordat we veelal thuiswerken en we geen sociale evenementen bezoeken, kan de huid optimaal herstellen!

 

‘Maskne’ Masker acne

Door het dragen van mondkapjes zien we de laatste tijd steeds meer mensen met een onrustige huid rondom de mond, kin en kaaklijn. Het dragen van een mondkapje kan zorgen voor een toename van vorming van bacteriën waardoor ontstekingen zoals puistjes kunnen ontstaan, hiervoor gaan we naar de huidtherapeut. We ondergaan acnebehandelingen en chemische peelings om de huidklachten onder controle te krijgen en verergering te voorkomen. Daarnaast kan door druk en wrijving de huid geïrriteerd raken dit kan voor eczeem zorgen. We investeren in de juiste huidverzorgingsproducten om de huid weer in balans te krijgen.

 

Cosmeceuticals, effectieve huidverzorging 

Het gebruik van huidverzorgingsproducten is de afgelopen jaren enorm gestegen. We zijn steeds meer op zoek naar effectieve en werkzame huidproducten om onze huid te verbeteren. Er zijn veel huidverzorgingsmerken om uit te kiezen, dit maakt de keuze om het juiste product te vinden voor je huid soms erg ingewikkeld. Wij vinden het belangrijk dat huidverzorging effectief is, dat we weten wat er in het product zit en wat dit doet met je huid. Wij gebruiken alleen huidverzorging dat je huid aan het werk zet om daadwerkelijk het huidprobleem aan te pakken.

 

Wij geloven dat iedereen Beautiful Skin for Life verdient. Dit is onze eenvoudige missie.

 

Een stralende huid komt van binnenuit

Dat gezonde voeding goed is voor je lichaam, dat weten we inmiddels wel. Maar dat gezonde voeding vol met antioxidanten, vitamines en mineralen ook goed zijn voor je huid wordt steeds meer erkend. Gezonde voeding vol met antioxidanten zorgt ervoor dat de huid;

 • Beter beschermd is tegen zonlicht,
 • Minder snel verouderd en rimpels vormt
 • Huidklachten zoals Rosacea en Acne kan verminderen. Deze kennis over gezonde voeding vinden wij als huidtherapeut heel belangrijk zodat wij een goed en passend advies kunnen geven tijdens een behandeltraject.

  Dit zijn de skincare trends in 2021. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn op het gebied van huidverzorging en huidverbetering? Neem dan contact met ons op, wij zijn dagelijks bereikbaar voor advies. Uiteraard mag je ook altijd langskomen! Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.

 

Corona update: Huidtherapie Omniderm blijft geopend

De branchevereniging NVH en het VWS hebben het bericht afgegeven dat contactberoepen in de zorg niet hoeven af te schalen.
Dit betekent dat uw afspraak doorgaat.
_

Huidtherapie valt net zoals Fysiotherapie onder medische zorg en mag verleend worden, natuurlijk is dit met de grootste zorg voor uw en onze veiligheid. Uiteraard werken wij al enige tijd volgens het Triage stappenplan om alle voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat u veilig en met een vertrouwd gevoel bij ons een behandeling kan ondergaan. Dit betekent dat wij zoals u al gewend bent van ons de nodige voorzorgsmaatregelen treffen en uitvragen of er zich klachten voordoen. Heeft u Corona gerelateerde klachten of bent u in aanraking geweest met iemand die Corona positief is getest? Annuleer dan uw afspraak.

U bent van harte welkom op uw afspraak. Wij zijn ontzettend blij dat we ons werk mogen voortzetten om u verder te helpen en huidproblemen aan te pakken!
Tot ziens bij Huidtherapie Omniderm.
_
Met vriendelijke groet,
Kelly & Lisanne

Vergoedingen Huidtherapie 2021

Het einde van 2020 is in zicht, het nieuwe jaar staat voor de deur! Ben jij al op de hoogte van je (nieuwe) zorgverzekeringsvoorwaarden? 

Aan het einde van het jaar is het mogelijk om van zorgverzekering te wisselen, het is goed om eens kritisch te kijken, wat gebruik je vanuit je zorgverzekering? 

De premies van 2021 zijn inmiddels bekend gemaakt! Ben jij al op de hoogte van de vergoedingen voor Huidtherapeutische behandelingen? Wij hebben het voor je uitgezocht! 
Verschillende huidtherapeutische behandelingen kunnen vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden. Waaronder Acnetherapie, wanneer je last hebt van onzuiverheden of puistjes in het gezicht, of ongewenste haargroei in het gezicht met lasertherapie en/of elektrisch ontharen.

Om er zeker van te zijn dat je zorgverzekering de huidtherapeutische behandelingen vergoeden, hebben wij hieronder een overzicht opgesteld met de vergoedingen per zorgverzekeraar:

Polisvoorwaarden vergoedingen

Om er zeker van te zijn dat je zorgverzekeraar een huidbehandeling vergoedt, is het verstandig om te checken welke aanvullende verzekering je hebt en of je een verwijsbrief of machtiging nodig hebt voor de behandeling. Het kan voorkomen dat er voorafgaand aan de behandeling een verwijsbrief of machtiging nodig is van een huisarts of behandelend arts. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen, bij onduidelijkheden is het raadzaam om contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Vergoedingen Acnetherapie 2021

De behandeling van acne kan op verschillende wijze toegepast worden, tijdens een vrijblijvend intake gesprek wordt de huid beoordeeld en geven wij een passend behandeladvies. De behandeling kan bestaan uit chemische peelings, en/of lasertherapie om puistjes en ontstekingen te verminderen. Daarnaast kan het zijn dat er acne-littekens zijn achtergebleven nadat de huid dusdanig is beschadigd vanwege de ontstekingen, dit soort littekens kunnen behandeld worden middels microneedling. Al deze behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Vergoedingen Laserontharing & Elektrisch ontharen 2021

Ongewenste haargroei in het gezicht is een veel voorkomend probleem bij vrouwen, de behandeling wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het inzetten van lasertherapie of elektrisch ontharen kan ongewenste haargroei in het gezicht permanent verminderen. De keuze van behandeling is afhankelijk van de haargroei. Donker gepigmenteerde haren worden behandeld met lasertherapie. Daarbij worden blonde, rode en grijze haren behandeld middels elektrisch ontharen.

Kwaliteitseisen en voorwaarden

Om er zeker van te zijn dat er kwalitatieve zorg wordt geleverd zijn er bepaalde kwaliteitseisen vereist vanuit zorgverzekeraars. Zo dienen huidtherapeuten aangesloten te zijn bij de Beroepsvereniging voor Huidtherapie (NVH) en geregistreerd te zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register). De huidtherapeuten van Omniderm voldoen aan al deze eisen.

Afspraak maken

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek wordt uitgebreid besproken welke behandeling het meest geschikt is voor de huid. Wil je meer weten over de verschillende huidbehandelingen voor acne, ongewenste haargroei of een andere huidklacht?

Door het gebruik van onze huidcamera Observ520 zijn wij in staat om de huid grondig te bekijken en de conditie te bepalen. Op deze manier kunnen wij een eerlijk en duidelijk advies geven welke behandeling het meest geschikt is. Maak gerust een afspraak met een van onze huidtherapeuten, wij helpen jou graag naar een betere huid! Wij zijn dagelijks bereikbaar via 06- 23 24 36 37 of info@huidtherapieomniderm.nl

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?

Definitief ontharen is een van de meest populaire behandelingen, voor het verminderen van ongewenste haargroei in het gezicht en/of het lichaam.

Tegenwoordig zijn er vele soorten behandelingen mogelijk om ongewenste haargroei te verminderen, maar wanneer maak je de keuze voor IPL of juist voor een Laserbehandeling? In deze blog leggen wij je graag de verschillen en overeenkomsten tussen beide behandelmethoden uit.

De overeenkomsten en het verschil tussen laser en IPL

De enige overeenkomst tussen IPL en laser is dat ze beide werken op basis van licht. Dit licht wordt in de huid omgezet in warmte waardoor bepaalde structuren, zoals pigment van de haarfollikel, bloedvaatjes en pigmentvlekken, kunnen worden behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen.

Het verschil tussen IPL en laser zit met name in het type licht dat er wordt gebruikt. Laser werkt met één kleur licht, dit wil zeggen dat laser één specifieke golflengte heeft,  waarbij IPL meerdere kleuren licht afgeeft. Vandaar dat laser doelgericht en specifiek een haarfollikel kan verbranden in tegenstelling tot IPL.

Dit heeft zowel voor- als nadelen. Omdat laser specifieker werkt, kan laserlicht diep in de huid voor een hoge mate van warmte zorgen. Hiermee kan de volledige haarfollikel verhit worden, zonder het omliggende weefsel te verhitten.

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

In tegenstelling tot laserlicht komt IPL niet op één specifieke plek in de huid terecht, maar op meerdere plekken en in meerdere structuren. IPL heeft meerdere golflengtes en geeft hierdoor meer verspreid licht af in de huid, waardoor het niet door één specifieke structuur in de huid wordt geabsorbeerd. Doordat IPL in meerdere structuren wordt geabsorbeerd, is het moeilijker om doeltreffender de haarfollikels in de diepere huidlaag te verhitten. Het voordeel hiervan is wel dat het IPL licht oppervlakkiger in de huid wordt verspreid, en dat wij hiermee pigmentvlekken en vaatjes in het gezicht, handen of op het decolleté kunnen behandelen.

Kenmerken van:

IPL                                                                                 Laser

Meerdere kleuren licht                                              Één specifieke kleur licht

Oppervlakkig in de huid                                             Dieper in de huid

Geschikt voor oppervlakkige huidproblemen       Geschikt voor diepere huidproblemen

Niet geschikt voor donkere huidtypen                    Laser is geschikt voor donkere huidtypen

Waarom kiest Omniderm voor laser in plaats van IPL bij de behandeling van ongewenste haargroei?

Binnen Omniderm maken wij enkel gebruik van laserapparatuur voor het ontharen. Hiervoor hebben wij gekozen omdat het laserlicht specifiek wordt geabsorbeerd in de donkere kleur van de haren in de haarzakjes. Hierdoor wordt de energie van het licht optimaal benut waardoor de haarzakjes verhit worden en hiermee haargroei kan worden gereduceerd.

Het licht van de IPL wordt niet specifiek in één structuur geabsorbeerd. Dit betekend dat de energie van het licht ook in andere structuren ‘verloren’ gaat en de haarzakjes minder effectief verhit worden. Naast de mate van verhitting speelt ook de indringdiepte van de laser een rol bij de effectiviteit. Het laserlicht wordt vele malen dieper geabsorbeerd dan het IPL licht, hierdoor kunnen wij met laser diepere haarzakjes effectiever behandelen.

Tevens is het gebruik van IPL niet veilig bij de behandeling van donkere huidtypen, daarentegen kan laser worden ingezet bij ieder huidtype.

Wanneer kiezen wij wél voor IPL?

Bij de behandeling van roodheid en pigment maken wij wel gebruik van de IPL. Als de roodheid bestaat uit veel kleine vaatjes, een diffuse roodheid, of de pigmentatie bestaat uit veel verschillende vlekken, dan gebruiken wij IPL. Tijdens deze behandeling kunnen we een groot oppervlak behandelen. Het decolleté, de handen of een groot gedeelte van het gezicht zijn hiervoor erg geschikt. Wij kunnen deze behandeling alleen inzetten bij lichte huidtypen.

NIEUW! Lasertherapie bij acne

Acne en Lichttherapie 

 

Wanneer je last hebt van puistjes kunnen wij goed begrijpen dat je hier iets aan wil laten doen.

 

Wellicht heb je al meerdere dingen geprobeerd: de huid goed schoonmaken, verschillende huidverzorgingsproducten, gezonder eten, meer water drinken, niet knijpen aan de puistjes. Het kan zijn dat je al deze dingen hebt geprobeerd, maar nog steeds last hebt van puistjes.. heel frustrerend! 

 

Acne ontstaan in de talgklier en verergerd wanneer de porie uitgang geblokkeerd wordt met dode huidcellen en ophoping van talg. Vaak ontwikkelen zich in de talgklier bacteriën, die ontstekingen en puistjes veroorzaken 

 

Lichttherapie is een nieuwe manier om acne effectief aan te pakken! Namelijk, door de bacteriën te doden met een specifiek soort licht.


Hoe werkt dit precies? We leggen het hier kort uit: 

 

Puistjes/ontstekingen ontstaan vaak door de Propionium bacterie acnes, dit is een bacterie, deze bevindt zich in de talgklier en is bij iedereen aanwezig. Wanneer je huid meer talg aanmaakt dan gemiddeld, breid de P.acnes bacterie zich uit, deze leeft namelijk van vetten in de talgklier. Met als gevolg dat het gaat ontsteken. Tijdens dit ontstekingsproces komen er Porfyrine vrij, deze stoffen zijn erg belangrijk bij het behandelen van acne!

 

De P. Acnes bacterie is anaeroob (dit betekend dat het een voorkeur heeft voor een leefomgeving met weinig/geen zuurstof). Wanneer tijdens de IPL behandeling een lichtpuls wordt afgegeven met een blauw licht filter, wordt in de huid zuurstof aangemaakt. De zojuist genoemde Porfyrine zijn erg gevoelig voor dit licht en produceren 

hierdoor zuurstof. Dit proces zorgt ervoor dat de leefomgeving van de bacterie wordt verminderd en hierdoor ontstekingen kunnen afnemen.

 

De behandeling en het resultaat bij acne doormiddel van Lichttherapie is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn 3 tot 4 behandelingen nodig met een behandelfrequentie om de 4-6 weken. Het resultaat is afhankelijk van het type acne en de huidverzorgingsproducten dat consequent ingezet dient te worden.

 

Voor een vrijblijvend advies gesprek of behandeling kun je contact met ons opnemen. Wij geven graag meer informatie over de mogelijkheden van de behandeling.

Een nieuwe kijk op huidanalyse

Maak het onzichtbare zichtbaar

In deze nieuw blog vertel ik je graag meer over mijn nieuwe aanwinst, een systeem dat verder kijkt dan alleen het blote oog! Met het nieuwe huidanalyse systeem kan jouw huid nu nog beter geanalyseerd worden, waarbij ik als huidtherapeut een advies op maat kan geven. 

Als huidtherapeut zijn wij dagelijks bezig met het beoordelen van verschillende huidproblemen. Wanneer je last hebt van een huidprobleem is het belangrijk omdat dit goed te beoordelen, op basis daarvan kan een doelgericht behandelplan opgesteld worden.

Maar soms is het niet mogelijk om alle details met het blote oog waar te nemen. Daarom hebben wij gekozen voor de Observ 520, om het onzichtbare zichtbaar te maken. Tijdens een eerste intake gesprek wordt de huid gescand met deze unieke huidcamera. Met deze beelden kunnen wij laten zien wat er zich afspeelt in de verschillende huidlagen, om zo het bewustzijn te vergroten. Op deze manier kan het huidverbeteringsproces van vóór en na de behandeling vastgelegd worden op professionele wijze.

Wat maakt de Observ 520 zichtbaar?

Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. Op deze manier wordt het mogelijk om huidproblemen voor te zijn. De Observ 520 maakt het mogelijk om de gezichtshuid in ongeveer 15 seconden onder invloed van zes unieke huidanalyse modi te bekijken en vast te leggen. Het is daarna mogelijk om de beelden op verschillende manieren met elkaar te vergelijken. Op deze beelden worden de volgende huidafwijkingen zichtbaar gemaakt:

 • Pigmentstoornissen
 • Verdeling van zwangerschapsmasker (melasma)
 • Huidschade door zonlicht
 • Gedehydrateerde huid/gerstekorrels
 • Overmatige talgklier productie
 • Verstopte poriën
 • Lage talgklier productie
 • Verhoornde huid
 • Huidveroudering
 • Gevoelige, dunne, kwetsbare huid
 • Huidstructuur
 • Bloedcirculatie/couperose
 • Huidirritatie

Professionaliseer jouw huidanalyse

Vergelijk het bijvoorbeeld met het diagnostiseren van een gebroken arm. De arts ziet met het blote oog waarschijnlijk wel dat de arm gebroken is, maar zal altijd röntgenfoto’s maken om de fractuur tot in details onderhuids te kunnen bekijken. Uiteindelijk worden de foto’s gebruikt om de genezing goed te kunnen monitoren. Op deze manier willen wij laten zien wat voor meerwaarde de Observ 520 heeft omdat je niet enkel met het blote oog de huid kunt beoordelen.

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? En zou jij wel eens een kijkje willen nemen naar jouw ware huidconditie?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek, zodat ik jouw huid kan beoordelen en wij samen kunnen werken naar een gezondere huid.

Eerste hulp bij puistjes!

Het hebben van acne kan een behoorlijke invloed hebben op je zelfvertrouwen. Maar liefst 90% van de mensen krijgt te maken met acne! Dit is niet alleen bij tiener, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%) kunnen hier last van hebben. Gelukkig zijn er meerdere behandelmogelijkheden om de huid te kalmeren en puistjes te verminderen. Des te eerder de acne klacht wordt behandeld, hoe kleiner de kans is op littekens en pigmentvlekjes. Wij geven je graag tips en adviezen om hiermee om te gaan!

Stappenplan voor acne

Hoe ontstaan puistjes?

Dode huidcellen

De huid bestaat uit verschillende lagen, drie huidlagen om precies te zijn: de Epidermis, Dermis en Subcutis. De Epidermis vernieuwd zich continue, om de 28- 35 dagen wordt deze huidlaag helemaal vernieuwd met gezonde huidcellen. Bij acne zien we vaak dat het afschilferingsproces niet soepel verloopt, waardoor dode huidcellen bovenop de Epidermis blijven liggen en niet afschilferen. Hierdoor kunnen de poriën (de fijne openingen in de huid) verstopt raken met dode huidcellen, dit zorgt voor een blokkade waardoor er mee-eters of puistjes ontstaan.

Talgproductie

In je huid bevinden zich talgklieren. Deze klieren produceren een soort vet, dit zorgt voor het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieren te veel talg aanmaken, je hebt dan een verhoogde talgproductie, dan krijg je een vette huid. Als je in de puberteit komt, maken je talgklieren door hormonen meestal meer talg aan dan nodig is. Dit is vaak genetisch bepaald: een van je ouders (of allebei) heeft vroeger ook een vette huid gehad. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij een verhoogde talgproductie namelijk, door roken, bepaald suikerrijke voeding, zon en stress. Maar ook huidverzorgingsproducten kunnen een rol spelen, bijvoorbeeld als je je huid te weinig reinigt of als je de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruikt.

P. Acnes bacterie

Als dode huidcellen en talg zich ophopen in de poriën, kunnen deze verstopt raken. Wanneer er een huidbacterie, de Propionium bacterie (P.acnes), aanwezig is op de huid kan dit leiden tot puistjes en grotere ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich vaak als witte puskopjes of pijnlijke, dikke rode bulten.

Wat kun je eraan doen?

Stap 1. Milde reinigen van de huid met AHA/BHA

Het begint bij de basis, het goed schoonmaken van de huid met milde huidverzorgingsproducten. Vaak worden agressieve middelen ingezet, op basis van alcohol, om de huid uit te drogen. Echter zien we vaak een ongewenste effect, dat klachten alsmaar erger worden. Gebruik juist milde producten om de huid schoon te maken en het overtollige talg te verwijderen.

Bijvoorbeeld de Surface Radiance cleanser of Clarifying foam van Medik8 zijn perfect om een acne gevoelige huid te reinigen. Of je nu last heb van mee-eters of puistjes, deze producten reinigen tot diep in de poriën. De producten bevatten AHA/BHA (Alpha hydroxy acid, Beta hydroxy acid), dit zijn milde fruitzuren die er voor zorgen dat de dode huidcellen beter van de huid loskomen, het talg in de poriën oplost en de P.acnes bacteriën verminderen. 

Vind je het lastig om de huid consequent schoon te maken? Maak er een gewoonte van om voor het tanden poetsen je gezicht te reinigen, zodat je dit nooit kunt vergeten. 

Stap 2. Kalmeren en exfoliëren 

Na het reinigen kun je de huid extra behandelen, met een exfoliant. Dit is een product dat de dode huidcellen sneller doet verwijderen van de huid. Dan bedoel ik geen scrub, met een korrel. Want dit zorgt namelijk voor meer  irritatie van de huid, vanwege het schurende effect kan de huid barrière laag verstoord raken. Een Exfoliant bevat verschillende AHA/BHA fruitzuren in hogere concentratie. De Blemish SOS van Medik8 is hier een van, dit product bevat Salicylzuur, Azelaïnezuur en Dioic Acid, om de bacterie groei en dode huidcellen te verminderen. Daarnaast kan het goed ingezet worden om rode/bruine vlekjes na acne te verminderen. Dit product bevat ook kalmerende ingrediënten, zoals Niacinamide (vitamine B3) om de huidbarrière functie te versterken en de roodheid te verminderen. De Blemish SOS wordt plaatselijk op de puistjes of mee-eters aangebracht. 

Bij acne zijn niet alleen de puistjes en mee-eters vaak een storende factor, ook de rode vlekjes na een puistje kunnen zeer vervelend zijn. De Clarity peptide bevat verschillende ingrediënten om dit aan te pakken. Het product bevat 10% Niacinamide, dit ingredient is een van de krachtigste ontstekingsremmers die acne vlekjes verminderen, talgproductie minimaliseert en de roodheid kalmeert.  

Houd hier rekening mee
Wanneer je net begint met huidverzorgingsproducten die AHA/BHA fruitzuren bevatten, kan het lijken dat de klachten in het begin verergeren. Dit komt doordat het afschilferen van de huidcellen ineens harder gaat dan gebruikelijk, waardoor de verstoppingen ineens tegelijkertijd ”omhoog” komen. Dit is een normale reactie van de huid en trekt vaak weg na 3 a 4 weken weg na gebruik van de producten. Geef je huid de tijd om te laten wennen aan de producten.

Stap 3. Hydrateren en beschermen

Door het gebruik van een Exfoliant kan de huid droger lijken, gebruik dan een moisturizer om de huid te hydrateren en te herstellen. De Balance Moisturizer  van Medik8 bevat hydraterende bestanddelen die ervoor zorgen dat de huid weer zacht aanvoelt. De actieve ingrediënten, Beta-Glucan, Pre en Probiotica, hydrateren en hebben een ontstekingsremmende werking op puistjes, waarbij de talgproductie verminderd. 

Als laatste stap dient de huid goed beschermd te worden tegen de zon! Uv-straling staat er om bekend dat het de huid doet verbranden en sneller doet verouderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de talgproductie verhoogd en de bovenste huidlagen verdikt. Deze laatste twee factoren kunnen er voor zorgen dat de huid weer nieuwe puistjes gaat vormen. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protect Factor) met een factor 30 of 50. 

Stap 4. Behandelen door een professional

Acne gaat helaas niet zomaar vanzelf over, de klachten kunnen pieken en dalen. In sommige gevallen kan het na jaren uit zichzelf genezen, echter is de kans op littekenvorming aanwezig. Wij raden aan om de huid te laten behandelen door een professional. Als huidtherapeut zijn wij opgeleid om de verschillende soorten van acne te screenen en te behandelen middels acnetherapie behandelingen. Dit kan uiteen lopen van manuele reiniging met een chemische peeling tot aan IPL/laserbehandelingen om de puistjes en diepere ontstekingen te verminderen. Laat je adviseren door een huidtherapeut om de schade aan de huid te beperken!


Do’s bij acne 

 • Reinig de huid 2x per dag, in de ochtend en avond
 • Ga nooit slapen met make-up. Reinig altijd je make-up van je gezicht af met een reinigend product
 • Heb je veel last van puistjes? Verwissel je kussensloop om de dag om bacterie verspreiding te voorkomen
 • Eet gezonde voeding, verse groenten en fruit en beperk zuivelproducten en suikerrijke voeding
 • Neem voldoende slaap, gemiddeld 8 uur per dag. Een goed slaapritme zorgt voor een betere weerstand. 
 • Laat je adviseren over het gebruik van de juiste huidverzorgingsmiddelen
 • Ga naar een professional die gespecialiseerd is in het behandelen van acne. 

Don’t bij acne

 • Ga niet zelf knijpen aan puistjes, de huid beschadigd door het kapot drukken van de huid. Daarbij kan de P. acnes bacterie zich meer gaan verspreiden in de huid en kunnen littekens ontstaan.
 • Zonnebank helpt niet tegen puistjes, zoals eerder beschreven zorgt dit voor een averechtse werking en kunnen de klachten verergeren. 
 • Gebruik geen tandpasta op puistjes! In tandpasta zit de stof Sodium Lauryl Sulphate. Puistjes drogen hiervan uit, maar zorgt er tevens voor dat de huidbarrière laag kapot gaat. Hierdoor kunnen bacteriën en vuil makkelijker binnendringen in de huid en verhoogd de talgproductie waardoor je sneller last hebt van puistjes 
 • Gebruik geen huidverzorgingsproducten met parfum, dit tast de bovenste huidlaag aan waardoor de kans op puistjes vergroot
 • Ga niet slapen met make-up op je gezicht. De poriën zullen sneller verstoppen en hierdoor ontstaan puistjes. 

Het stappenplan voor de ochtend en de avond :

  OCHTEND AVOND
Stap 1REINIGEN Reinigen met een Surface radiance cleanser of een milde Micellair mouse van Medik8 Reinigen met een Surface radiance cleanser of Clarifying foam 
Stap 2KALMEREN/EXFOLIËREN  Behandelen met een Clarity peptide

 

 • Dunne laag over het hele gezicht
 • Iedere dag
 • 5 minuten in laten trekken
Behandelen met een Exfoliant Blemish SOS 
 • Dunne laag aanbrengen op de puistjes/vettere gebieden
 • Om de dag aanbrengen
 • Altijd 10-15 minuten in laten trekken
Stap 3. HYDRATEREN/BESCHERMEN Balance moisturizer en vervolgens Zonnebrandcrème SPF 30 of 50 aanbrengen Balance Moisturizer aanbrengen 
     

Hét ingrediënt tegen huidveroudering. Meer weten? Lees dan vooral verder

Wat is Vitamine A? Dit is ons favoriete ingrediënt in de huidverzorgingsroutine!

Vitamine A ook wel bekend als Retinoïnezuur is hét ingrediënt dat tegen huidveroudering werkt. Het ingrediënt verbetert de huidstructuur; rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. Daarnaast is het ingrediënt geschikt om acne gevoelige huiden en grove porie structuur aan te pakken.

Huidveroudering is een geleidelijk natuurlijk proces dat rond het 25ste levensjaar begint. Het houdt in dat het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt. Hierdoor worden ook bijvoorbeeld huidcellen minder snel aangemaakt en wordt de huid dunner, waardoor lijntjes gaan ontstaan maar ook beschadigingen aan de huid herstellen minder snel.

Voor wie is Vitamine A geschikt?

Vitamine A is een belangrijk ingrediënt in huidverbetering, vanwege het stimuleren van gezonde huidcellen. De volgende huidindicaties hebben baat bij het gebruikt van vitamine A:

 • Acne, een huid met ontstekingen en puistjes heeft vaak een verdikte hoornlaag. Het aanbrengen van vitamine A heeft een afschilferende werking op deze huidlaag, waardoor de porie opening vrij komt en de huid minder snel verstopt. Daarnaast heeft het een sterke antibacteriële werking om de bacterie groei bij acne te verminderen.
 • Pigmentatie, doordat vitamine A een afschilferende werking heeft van de dode huidcellen, kan het oppervlakkig pigment doen verminderen.
 • Huidveroudering: Er is veel onderzoek gedaan naar vitamine A en het heeft echt een bewezen werking tegen tekenen van huidveroudering. Vitamine A stimuleert de huidcellen om zich te vernieuwen, waardoor gezonde jongere huidcellen zich gaan delen. Daarnaast stimuleert vitamine A de fibroblasten, dit zijn belangrijke cellen in de dermis, die zorgen voor het aanmaken van collageen en elastine.

De werking van vitamine A:
Vitamine A (Retinoïnezuur) gaat een reactie aan met de huidcellen, dit zorgt voor een versnelde celdeling, waardoor doffe oude huidcellen sneller van de huid worden afgestoten. De huid wordt geprikkeld om gezond celweefsel aan te maken en gaat zich opnieuw opbouwen. Daarbij worden de enzymen die collageen en elastine afbreken geremd. En laat collageen en elastine nou net het gene zijn dat jouw huid nodig heeft om strak in je velletje zijn zitten! Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen vervelende pigmentvlekken ook minder zichtbaar worden.

Al met al is vitamine A een must voor in je huidverzorging, maar welke vitamine A moet je nu kiezen? Er zijn verschillende sterkten van vitamine A verkrijgbaar. Voor ieder huidtype en huidconditie is een vitamine A beschikbaar. Laten we eerst gaan kijken welke vormen van vitamine A er bestaan: van boven naar beneden staan de verschillende varianten van vitamine A benoemd; van minst sterk tot sterkste variant.

Retinylpalmitaat
Dit is de minst effectieve vorm van vitamine A, wanneer je de stof op de huid aanbrengt moet het eerst drie keer worden omgezet naar een werkzame stof, Retinoïnezuur. Tijdens het omzetten neemt de sterkte af. De producten van Medik8 bevat bewust om deze reden geen Retinylpalmitaat, omdat ze erg zwak zijn en slecht door de huid worden opgenomen.

 

Retinol
Dit is een meer bekender ingrediënt, wanneer retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee omzettingen. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en vervolgens in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A; de vorm die daadwerkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het veroorzaakt cellulaire vernieuwing en collageenproductie om de effecten te geven die ervaren worden door retinol gebruikers. Medik8 heeft een uitgebreide retinol-productcollectie, variërend van Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor starters, tot maximale sterkte Retinol 10TR™(1%) voor ervaren vitamine A gebruikers.

Retinaldehyde
Ook wel Retinal genoemd. Retinaldehyde hoeft maar één keer omgezet te worden voordat het zijn huidverjongende werk kan doen. Het levert resultaten tot 11 keer sneller dan andere vormen van retinol. De stof Retinaldehyde dringt snel in de huid en helpt bij het opnieuw opbouwen van collageen. In tegenstelling tot de andere vormen van vitamine A, heeft retinaldehyde een directe antibacteriële werking, waardoor het een ideale anti-verouderingsingrediënt is voor de acnegevoelige huid. Verkrijgbaar in vier verschillende sterktes, begin met Crystal Retinal 1 om je huid te laten wennen aan de nieuwe vitamine A met behulp van de retinalladder, en ga dan naar Crystal Retinal 10™ wanneer je huid daarvoor gereed is.

Retinyl-retinoaat
Retinyl- Retinoaat is de sterkste variant van vitamine A. Het is een mengsel van retinoïnezuur en retinol en heeft niet de bijwerking van retinoïnezuur (irritaties, roodheid, branderig gevoel). De r-Retinoate heeft een stabiele werking en in combinatie met vitamine C en vitamine E pakt het fijne lijntjes en rimpels aan. De huid lijkt voller en stralender na 6 weken en de resultaten verbeteren zich verder. Alleen de r-Retinoate formule van Medik8 bevat de ingekapselde vorm van retinyl-retinoate. Deze is stabieler en werkzamer dan de niet ingekapselde formule en levert betere en snellere resultaten. Plus, in tegenstelling tot veel andere vitamine A-derivaten, is retinyl-retinoaat veel stabieler in zonlicht, hetgeen betekent dat het dag en nacht kan worden gebruikt voor versnelde resultaten, in combinatie met het gebruik van een SPF 30 of 50 overdag.

Belangrijke tips bij het gebruik van Vitamine A:

 • Vitamine A mag absoluut niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Het kan namelijk een schadelijk effect hebben op het ongeboren kindje.
 • Het gebruik van vitamine A moet opgebouwd worden, de eerste twee weken adviseren wij om het product maximaal drie keer per week in te zetten. Er kunnen klachten ontstaan als roodheid, droge huid, schilfers, een branderig gevoel. Pas in dat geval het gebruik aan, anders bereik je met vitamine A precies het tegenovergestelde effect. Namelijk schade en daardoor veroudering van de huid! Wanneer dit optreedt dien je te stoppen voor een paar dagen, zodat de huid zich kan herstellen.
 • Wanneer je vitamine A toevoegt aan je dagelijkse routine is het zeer belangrijk dat je overdag een SPF 30 of 50 aanbreng op de huid. Zoals je hebt gelezen heeft vitamine A een afschilferende werking op de bovenste huidlaag, dit betekend dat de huid minder weerbaar is tegen UV straling en daardoor snelle kan verbranden. En verbranden betekend verouderen!
 • Geduld: Als laatste is het heel belangrijk om je te realiseren dat de werking van vitamine A ook heel afhankelijk is van jouw huidconditie. Heb dan wel even geduld, het echte huid verjongende effect treedt pas op na vier tot zes weken smeren.

Een mooie gezonde huid begint bij de juiste dagelijkse huidverzorging. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van het juiste product? Plan dan een gratis advies gesprek in. Op deze manier kun jij goed voor je huid gaan zorgen!

Dé belangrijkste stap in je huidverzorgings routine

Het reinigen van je huid is de meest belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Als we het over reinigen hebben, dan bedoelen we met huidproducten zoals een milkreiniger, een gel of foam reiniger, geen make-up doekjes, dit beschouw ik namelijk niet als een reinigend product (je verplaatst het vuil van de ene kant naar de andere kant van je gezicht). De keuze voor een bepaalde reiniger is afhankelijk van je huidtype en hoe de huid aanvoelt.

Ochtend:

Het reinigen van de huid in de ochtend is afhankelijk van hoe de huid aanvoelt, voelt het droog en trekkerig/gespannen? Dan gebruik je geen Clarifying foam of Surface radiance gelreiniger. Deze reinigers bevatten namelijk intensieve fruitzuren die ervoor zorgen dat je huid droger wordt, hierdoor kan het nog meer trekkerig gaan aanvoelen.

Gebruik dan juist een Lipid balancing cleansing oil of een Creamcleanse om de huid te hydrateren en oliën aan de huid toe te voegen zodat je de huid meer comfort geeft. Waarna je vervolgens je dagcrème met SPF aanbrengt.

Voelt je huid juist wel vettig aan?
Dan gebruik je een intensievere reiniger zoals de Surface radiance cleanser/Pore cleanse gel intense of Clarifying foam cleanser, dit zijn namelijk reinigers die AHA/BHA bevat, ook wel fruitzuren genoemd. Deze zuren verwijderen overtollig talg van de huid en de dode huidcellen. TIP: Erg belangrijk wanneer je fruitzuren gebruikt voor je huid, sluit altijd af met een dagcrème met SPF 30-50. Waarom? De fruitzuren maken je huid kwetsbaarder voor Uv-straling (zonlicht) waardoor je huid sneller verbrand. De kans op pigmentvlekjes, rode vlekjes en huidveroudering neemt hierdoor toe en dit wil je liever niet!

 

Avond:

Het reinigen van je huid in de avond is essentieel om dagcrème (met SPF), talg, zweet en eventuele make-up resten van je huid te verwijderen. Maar ook het vuil, wat op je huid ligt, waar je de hele dag mee in aanraking bent geweest, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, uitlaatgassen, zonlicht, eventuele sigarettenrook, bacteriën (aanraking van handen) en nog veel meer stoffen.

Het dubbel reinigen van de huid; Of terwijl je huid twee keer achter elkaar reinigen, zorgt ervoor dat de huid intensief wordt gereinigd om vervolgens de volgende stap in je huidverzorgingsroutine beter op te nemen in de huid.

Met een milde reiniger, zoals een Micellar mouse, Calmwise soothing cleanser of een lipid balancing oil, verwijder je gemakkelijk vuil en make-up van de huid. Waarna je vervolgens met een intensieve reiniger met AHA/BHA fruitzuren zoals; Surface radiance cleanser of Pore cleanse gel intense de dode huidcellen, overmatig talg en restanten vuil van de huid grondig verwijderd. Om vervolgens je serum en nachtcrème met actieve ingrediënten zoals vitamine A, C, E en B3/B5 aan te brengen. 

Het belangrijkste is om consequent, iedere dag je huid te reinigen. Op deze manier behoud je een mooie en gezonde huid!

De beste huidreinigers met alle werkzame stoffen op een rijtje:

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil 50ml / € 28,95

De krachtige antioxidant; Copper PCA beschermt de huid tegen aanvallen door vrije radicalen om onzuiverheden te voorkomen en het collageen van onze huid te beschermen.
Een effectieve antioxidanten reiniger om make-up op milde wijze te verwijderen 
Bevat Niacinamide B3; een krachtige ontstekingsremmer in huidverzorging, het kalmeert en herstelt effectief geïrriteerde, roodheid-gevoelige huid.

Cream Cleanse 200ML €32.95
Gentle cream cleanser

◊ Deze formule met Sheaboter en krachtige plantaardige Saponinen reinigt de huid op milde wijze zonder de huid te ontdaan van haar natuurlijke oliën.
◊ Glycerine zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid wordt aangevuld en de huid comfortabel aanvoelt na het reinigen. 
◊ Deze reiniger bevat tevens biologische zoete sinaasappelolie, dit is een krachtige antioxidant en beschermd de huid tegen vrije radicalen waardoor de huid minder snel verouderd. 


Micellar Mouse  150ML €28,95
Hydrating Rosemary Foam

◊ Perfect rijk en prachtig romig, de luchtige formule spoelt schoon zonder het gebruik van wattenschijfjes. Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen.
◊ Olive oil; Lost de onzuiverheden van de dag voorzichtig op uit de huid, voedt de natuurlijke huidbarrière en vult de natuurlijke oliën aan. 
◊ Moringa Extract; Dit is een essentieel vetzuur bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Het vormt een filmlaagje over de huid zodat deze beschermd wordt tegen milieu invloeden van buitenaf.

Surface Radiance Cleanse 150ML €29,95
Resurfacing AHA/BHA Mangosteen Cleansing Gel

◊ Surface Radiance Cleanse gebruikt zowel AHA- als BHA-kracht om onzuiverheden voorzichtig af te breken en dode huidcellen te verwijderen.
◊ AHA’s L-amandelzuur en melkzuur werken op de bovenste lagen van de huid om dode huidcellen te verwijderen, tevens zorgt het voor een hydraterende werking voor de huid.
◊ Salicylzuur, een BHA, penetreert dieper in de poriën om talg op te lossen die kunnen leiden tot vergrote poriën en acne.

Clarifying Foam 150ML €34,50
Oil free AHA/BHA Blemish cleanser

◊ Terwijl de schuimende cleanser make-up en onzuiverheden verwijdert, vernieuwen de actieve ingrediënten de huid voor een stralende teint.
◊ AHA’s, zoals L-amandelzuur, werken in de bovenste lagen van de huid, waardoor dode huidcellen worden verwijderd.
◊ BHA’s, zoals salicylzuur, dringen dieper in de poriën binnen en helpen talg op te lossen die vaak tot de vorming van acne kunnen leiden.
◊ Ondertussen werkt verzachtend niacinamide als een ontstekingsremmer om rode en zere plekjes te verminderen, en tea tree olie werkt als een antimicrobieel middel om acne-veroorzakende bacteriën te helpen verminderen.

Wil je weten welke reiniger het meest geschikt is voor jouw huidtype? Wij staan dagelijks voor je klaar voor het geven van advies. De producten zijn beschikbaar bij Omniderm.

Je kan ons bereiken via de chat op onze website, of mailen kan naar info@huidtherapieomniderm.nl