Een nieuwe kijk op huidanalyse

Maak het onzichtbare zichtbaar

In deze nieuw blog vertel ik je graag meer over mijn nieuwe aanwinst, een systeem dat verder kijkt dan alleen het blote oog! Met het nieuwe huidanalyse systeem kan jouw huid nu nog beter geanalyseerd worden, waarbij ik als huidtherapeut een advies op maat kan geven. 

Als huidtherapeut zijn wij dagelijks bezig met het beoordelen van verschillende huidproblemen. Wanneer je last hebt van een huidprobleem is het belangrijk omdat dit goed te beoordelen, op basis daarvan kan een doelgericht behandelplan opgesteld worden.

Maar soms is het niet mogelijk om alle details met het blote oog waar te nemen. Daarom hebben wij gekozen voor de Observ 520, om het onzichtbare zichtbaar te maken. Tijdens een eerste intake gesprek wordt de huid gescand met deze unieke huidcamera. Met deze beelden kunnen wij laten zien wat er zich afspeelt in de verschillende huidlagen, om zo het bewustzijn te vergroten. Op deze manier kan het huidverbeteringsproces van vóór en na de behandeling vastgelegd worden op professionele wijze.

Wat maakt de Observ 520 zichtbaar?

Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. Op deze manier wordt het mogelijk om huidproblemen voor te zijn. De Observ 520 maakt het mogelijk om de gezichtshuid in ongeveer 15 seconden onder invloed van zes unieke huidanalyse modi te bekijken en vast te leggen. Het is daarna mogelijk om de beelden op verschillende manieren met elkaar te vergelijken. Op deze beelden worden de volgende huidafwijkingen zichtbaar gemaakt:

 • Pigmentstoornissen
 • Verdeling van zwangerschapsmasker (melasma)
 • Huidschade door zonlicht
 • Gedehydrateerde huid/gerstekorrels
 • Overmatige talgklier productie
 • Verstopte poriën
 • Lage talgklier productie
 • Verhoornde huid
 • Huidveroudering
 • Gevoelige, dunne, kwetsbare huid
 • Huidstructuur
 • Bloedcirculatie/couperose
 • Huidirritatie

Professionaliseer jouw huidanalyse

Vergelijk het bijvoorbeeld met het diagnostiseren van een gebroken arm. De arts ziet met het blote oog waarschijnlijk wel dat de arm gebroken is, maar zal altijd röntgenfoto’s maken om de fractuur tot in details onderhuids te kunnen bekijken. Uiteindelijk worden de foto’s gebruikt om de genezing goed te kunnen monitoren. Op deze manier willen wij laten zien wat voor meerwaarde de Observ 520 heeft omdat je niet enkel met het blote oog de huid kunt beoordelen.

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? En zou jij wel eens een kijkje willen nemen naar jouw ware huidconditie?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek, zodat ik jouw huid kan beoordelen en wij samen kunnen werken naar een gezondere huid.

Eerste hulp bij puistjes!

Het hebben van acne kan een behoorlijke invloed hebben op je zelfvertrouwen. Maar liefst 90% van de mensen krijgt te maken met acne! Dit is niet alleen bij tiener, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%) kunnen hier last van hebben. Gelukkig zijn er meerdere behandelmogelijkheden om de huid te kalmeren en puistjes te verminderen. Des te eerder de acne klacht wordt behandeld, hoe kleiner de kans is op littekens en pigmentvlekjes. Wij geven je graag tips en adviezen om hiermee om te gaan!

Stappenplan voor acne

Hoe ontstaan puistjes?

Dode huidcellen

De huid bestaat uit verschillende lagen, drie huidlagen om precies te zijn: de Epidermis, Dermis en Subcutis. De Epidermis vernieuwd zich continue, om de 28- 35 dagen wordt deze huidlaag helemaal vernieuwd met gezonde huidcellen. Bij acne zien we vaak dat het afschilferingsproces niet soepel verloopt, waardoor dode huidcellen bovenop de Epidermis blijven liggen en niet afschilferen. Hierdoor kunnen de poriën (de fijne openingen in de huid) verstopt raken met dode huidcellen, dit zorgt voor een blokkade waardoor er mee-eters of puistjes ontstaan.

Talgproductie

In je huid bevinden zich talgklieren. Deze klieren produceren een soort vet, dit zorgt voor het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieren te veel talg aanmaken, je hebt dan een verhoogde talgproductie, dan krijg je een vette huid. Als je in de puberteit komt, maken je talgklieren door hormonen meestal meer talg aan dan nodig is. Dit is vaak genetisch bepaald: een van je ouders (of allebei) heeft vroeger ook een vette huid gehad. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij een verhoogde talgproductie namelijk, door roken, bepaald suikerrijke voeding, zon en stress. Maar ook huidverzorgingsproducten kunnen een rol spelen, bijvoorbeeld als je je huid te weinig reinigt of als je de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruikt.

P. Acnes bacterie

Als dode huidcellen en talg zich ophopen in de poriën, kunnen deze verstopt raken. Wanneer er een huidbacterie, de Propionium bacterie (P.acnes), aanwezig is op de huid kan dit leiden tot puistjes en grotere ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich vaak als witte puskopjes of pijnlijke, dikke rode bulten.

Wat kun je eraan doen?

Stap 1. Milde reinigen van de huid met AHA/BHA

Het begint bij de basis, het goed schoonmaken van de huid met milde huidverzorgingsproducten. Vaak worden agressieve middelen ingezet, op basis van alcohol, om de huid uit te drogen. Echter zien we vaak een ongewenste effect, dat klachten alsmaar erger worden. Gebruik juist milde producten om de huid schoon te maken en het overtollige talg te verwijderen.

Bijvoorbeeld de Surface Radiance cleanser of Clarifying foam van Medik8 zijn perfect om een acne gevoelige huid te reinigen. Of je nu last heb van mee-eters of puistjes, deze producten reinigen tot diep in de poriën. De producten bevatten AHA/BHA (Alpha hydroxy acid, Beta hydroxy acid), dit zijn milde fruitzuren die er voor zorgen dat de dode huidcellen beter van de huid loskomen, het talg in de poriën oplost en de P.acnes bacteriën verminderen. 

Vind je het lastig om de huid consequent schoon te maken? Maak er een gewoonte van om voor het tanden poetsen je gezicht te reinigen, zodat je dit nooit kunt vergeten. 

Stap 2. Kalmeren en exfoliëren 

Na het reinigen kun je de huid extra behandelen, met een exfoliant. Dit is een product dat de dode huidcellen sneller doet verwijderen van de huid. Dan bedoel ik geen scrub, met een korrel. Want dit zorgt namelijk voor meer  irritatie van de huid, vanwege het schurende effect kan de huid barrière laag verstoord raken. Een Exfoliant bevat verschillende AHA/BHA fruitzuren in hogere concentratie. De Blemish SOS van Medik8 is hier een van, dit product bevat Salicylzuur, Azelaïnezuur en Dioic Acid, om de bacterie groei en dode huidcellen te verminderen. Daarnaast kan het goed ingezet worden om rode/bruine vlekjes na acne te verminderen. Dit product bevat ook kalmerende ingrediënten, zoals Niacinamide (vitamine B3) om de huidbarrière functie te versterken en de roodheid te verminderen. De Blemish SOS wordt plaatselijk op de puistjes of mee-eters aangebracht. 

Bij acne zijn niet alleen de puistjes en mee-eters vaak een storende factor, ook de rode vlekjes na een puistje kunnen zeer vervelend zijn. De Clarity peptide bevat verschillende ingrediënten om dit aan te pakken. Het product bevat 10% Niacinamide, dit ingredient is een van de krachtigste ontstekingsremmers die acne vlekjes verminderen, talgproductie minimaliseert en de roodheid kalmeert.  

Houd hier rekening mee
Wanneer je net begint met huidverzorgingsproducten die AHA/BHA fruitzuren bevatten, kan het lijken dat de klachten in het begin verergeren. Dit komt doordat het afschilferen van de huidcellen ineens harder gaat dan gebruikelijk, waardoor de verstoppingen ineens tegelijkertijd ”omhoog” komen. Dit is een normale reactie van de huid en trekt vaak weg na 3 a 4 weken weg na gebruik van de producten. Geef je huid de tijd om te laten wennen aan de producten.

Stap 3. Hydrateren en beschermen

Door het gebruik van een Exfoliant kan de huid droger lijken, gebruik dan een moisturizer om de huid te hydrateren en te herstellen. De Balance Moisturizer  van Medik8 bevat hydraterende bestanddelen die ervoor zorgen dat de huid weer zacht aanvoelt. De actieve ingrediënten, Beta-Glucan, Pre en Probiotica, hydrateren en hebben een ontstekingsremmende werking op puistjes, waarbij de talgproductie verminderd. 

Als laatste stap dient de huid goed beschermd te worden tegen de zon! Uv-straling staat er om bekend dat het de huid doet verbranden en sneller doet verouderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de talgproductie verhoogd en de bovenste huidlagen verdikt. Deze laatste twee factoren kunnen er voor zorgen dat de huid weer nieuwe puistjes gaat vormen. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protect Factor) met een factor 30 of 50. 

Stap 4. Behandelen door een professional

Acne gaat helaas niet zomaar vanzelf over, de klachten kunnen pieken en dalen. In sommige gevallen kan het na jaren uit zichzelf genezen, echter is de kans op littekenvorming aanwezig. Wij raden aan om de huid te laten behandelen door een professional. Als huidtherapeut zijn wij opgeleid om de verschillende soorten van acne te screenen en te behandelen middels acnetherapie behandelingen. Dit kan uiteen lopen van manuele reiniging met een chemische peeling tot aan IPL/laserbehandelingen om de puistjes en diepere ontstekingen te verminderen. Laat je adviseren door een huidtherapeut om de schade aan de huid te beperken!


Do’s bij acne 

 • Reinig de huid 2x per dag, in de ochtend en avond
 • Ga nooit slapen met make-up. Reinig altijd je make-up van je gezicht af met een reinigend product
 • Heb je veel last van puistjes? Verwissel je kussensloop om de dag om bacterie verspreiding te voorkomen
 • Eet gezonde voeding, verse groenten en fruit en beperk zuivelproducten en suikerrijke voeding
 • Neem voldoende slaap, gemiddeld 8 uur per dag. Een goed slaapritme zorgt voor een betere weerstand. 
 • Laat je adviseren over het gebruik van de juiste huidverzorgingsmiddelen
 • Ga naar een professional die gespecialiseerd is in het behandelen van acne. 

Don’t bij acne

 • Ga niet zelf knijpen aan puistjes, de huid beschadigd door het kapot drukken van de huid. Daarbij kan de P. acnes bacterie zich meer gaan verspreiden in de huid en kunnen littekens ontstaan.
 • Zonnebank helpt niet tegen puistjes, zoals eerder beschreven zorgt dit voor een averechtse werking en kunnen de klachten verergeren. 
 • Gebruik geen tandpasta op puistjes! In tandpasta zit de stof Sodium Lauryl Sulphate. Puistjes drogen hiervan uit, maar zorgt er tevens voor dat de huidbarrière laag kapot gaat. Hierdoor kunnen bacteriën en vuil makkelijker binnendringen in de huid en verhoogd de talgproductie waardoor je sneller last hebt van puistjes 
 • Gebruik geen huidverzorgingsproducten met parfum, dit tast de bovenste huidlaag aan waardoor de kans op puistjes vergroot
 • Ga niet slapen met make-up op je gezicht. De poriën zullen sneller verstoppen en hierdoor ontstaan puistjes. 

Het stappenplan voor de ochtend en de avond :

  OCHTEND AVOND
Stap 1REINIGEN Reinigen met een Surface radiance cleanser of een milde Micellair mouse van Medik8 Reinigen met een Surface radiance cleanser of Clarifying foam 
Stap 2KALMEREN/EXFOLIËREN  Behandelen met een Clarity peptide

 

 • Dunne laag over het hele gezicht
 • Iedere dag
 • 5 minuten in laten trekken
Behandelen met een Exfoliant Blemish SOS 
 • Dunne laag aanbrengen op de puistjes/vettere gebieden
 • Om de dag aanbrengen
 • Altijd 10-15 minuten in laten trekken
Stap 3. HYDRATEREN/BESCHERMEN Balance moisturizer en vervolgens Zonnebrandcrème SPF 30 of 50 aanbrengen Balance Moisturizer aanbrengen 
     

Hét ingrediënt tegen huidveroudering. Meer weten? Lees dan vooral verder

Wat is Vitamine A? Dit is ons favoriete ingrediënt in de huidverzorgingsroutine!

Vitamine A ook wel bekend als Retinoïnezuur is hét ingrediënt dat tegen huidveroudering werkt. Het ingrediënt verbetert de huidstructuur; rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. Daarnaast is het ingrediënt geschikt om acne gevoelige huiden en grove porie structuur aan te pakken.

Huidveroudering is een geleidelijk natuurlijk proces dat rond het 25ste levensjaar begint. Het houdt in dat het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt. Hierdoor worden ook bijvoorbeeld huidcellen minder snel aangemaakt en wordt de huid dunner, waardoor lijntjes gaan ontstaan maar ook beschadigingen aan de huid herstellen minder snel.

Voor wie is Vitamine A geschikt?

Vitamine A is een belangrijk ingrediënt in huidverbetering, vanwege het stimuleren van gezonde huidcellen. De volgende huidindicaties hebben baat bij het gebruikt van vitamine A:

 • Acne, een huid met ontstekingen en puistjes heeft vaak een verdikte hoornlaag. Het aanbrengen van vitamine A heeft een afschilferende werking op deze huidlaag, waardoor de porie opening vrij komt en de huid minder snel verstopt. Daarnaast heeft het een sterke antibacteriële werking om de bacterie groei bij acne te verminderen.
 • Pigmentatie, doordat vitamine A een afschilferende werking heeft van de dode huidcellen, kan het oppervlakkig pigment doen verminderen.
 • Huidveroudering: Er is veel onderzoek gedaan naar vitamine A en het heeft echt een bewezen werking tegen tekenen van huidveroudering. Vitamine A stimuleert de huidcellen om zich te vernieuwen, waardoor gezonde jongere huidcellen zich gaan delen. Daarnaast stimuleert vitamine A de fibroblasten, dit zijn belangrijke cellen in de dermis, die zorgen voor het aanmaken van collageen en elastine.

De werking van vitamine A:
Vitamine A (Retinoïnezuur) gaat een reactie aan met de huidcellen, dit zorgt voor een versnelde celdeling, waardoor doffe oude huidcellen sneller van de huid worden afgestoten. De huid wordt geprikkeld om gezond celweefsel aan te maken en gaat zich opnieuw opbouwen. Daarbij worden de enzymen die collageen en elastine afbreken geremd. En laat collageen en elastine nou net het gene zijn dat jouw huid nodig heeft om strak in je velletje zijn zitten! Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen vervelende pigmentvlekken ook minder zichtbaar worden.

Al met al is vitamine A een must voor in je huidverzorging, maar welke vitamine A moet je nu kiezen? Er zijn verschillende sterkten van vitamine A verkrijgbaar. Voor ieder huidtype en huidconditie is een vitamine A beschikbaar. Laten we eerst gaan kijken welke vormen van vitamine A er bestaan: van boven naar beneden staan de verschillende varianten van vitamine A benoemd; van minst sterk tot sterkste variant.

Retinylpalmitaat
Dit is de minst effectieve vorm van vitamine A, wanneer je de stof op de huid aanbrengt moet het eerst drie keer worden omgezet naar een werkzame stof, Retinoïnezuur. Tijdens het omzetten neemt de sterkte af. De producten van Medik8 bevat bewust om deze reden geen Retinylpalmitaat, omdat ze erg zwak zijn en slecht door de huid worden opgenomen.

 

Retinol
Dit is een meer bekender ingrediënt, wanneer retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee omzettingen. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en vervolgens in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A; de vorm die daadwerkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het veroorzaakt cellulaire vernieuwing en collageenproductie om de effecten te geven die ervaren worden door retinol gebruikers. Medik8 heeft een uitgebreide retinol-productcollectie, variërend van Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor starters, tot maximale sterkte Retinol 10TR™(1%) voor ervaren vitamine A gebruikers.

Retinaldehyde
Ook wel Retinal genoemd. Retinaldehyde hoeft maar één keer omgezet te worden voordat het zijn huidverjongende werk kan doen. Het levert resultaten tot 11 keer sneller dan andere vormen van retinol. De stof Retinaldehyde dringt snel in de huid en helpt bij het opnieuw opbouwen van collageen. In tegenstelling tot de andere vormen van vitamine A, heeft retinaldehyde een directe antibacteriële werking, waardoor het een ideale anti-verouderingsingrediënt is voor de acnegevoelige huid. Verkrijgbaar in vier verschillende sterktes, begin met Crystal Retinal 1 om je huid te laten wennen aan de nieuwe vitamine A met behulp van de retinalladder, en ga dan naar Crystal Retinal 10™ wanneer je huid daarvoor gereed is.

Retinyl-retinoaat
Retinyl- Retinoaat is de sterkste variant van vitamine A. Het is een mengsel van retinoïnezuur en retinol en heeft niet de bijwerking van retinoïnezuur (irritaties, roodheid, branderig gevoel). De r-Retinoate heeft een stabiele werking en in combinatie met vitamine C en vitamine E pakt het fijne lijntjes en rimpels aan. De huid lijkt voller en stralender na 6 weken en de resultaten verbeteren zich verder. Alleen de r-Retinoate formule van Medik8 bevat de ingekapselde vorm van retinyl-retinoate. Deze is stabieler en werkzamer dan de niet ingekapselde formule en levert betere en snellere resultaten. Plus, in tegenstelling tot veel andere vitamine A-derivaten, is retinyl-retinoaat veel stabieler in zonlicht, hetgeen betekent dat het dag en nacht kan worden gebruikt voor versnelde resultaten, in combinatie met het gebruik van een SPF 30 of 50 overdag.

Belangrijke tips bij het gebruik van Vitamine A:

 • Vitamine A mag absoluut niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Het kan namelijk een schadelijk effect hebben op het ongeboren kindje.
 • Het gebruik van vitamine A moet opgebouwd worden, de eerste twee weken adviseren wij om het product maximaal drie keer per week in te zetten. Er kunnen klachten ontstaan als roodheid, droge huid, schilfers, een branderig gevoel. Pas in dat geval het gebruik aan, anders bereik je met vitamine A precies het tegenovergestelde effect. Namelijk schade en daardoor veroudering van de huid! Wanneer dit optreedt dien je te stoppen voor een paar dagen, zodat de huid zich kan herstellen.
 • Wanneer je vitamine A toevoegt aan je dagelijkse routine is het zeer belangrijk dat je overdag een SPF 30 of 50 aanbreng op de huid. Zoals je hebt gelezen heeft vitamine A een afschilferende werking op de bovenste huidlaag, dit betekend dat de huid minder weerbaar is tegen UV straling en daardoor snelle kan verbranden. En verbranden betekend verouderen!
 • Geduld: Als laatste is het heel belangrijk om je te realiseren dat de werking van vitamine A ook heel afhankelijk is van jouw huidconditie. Heb dan wel even geduld, het echte huid verjongende effect treedt pas op na vier tot zes weken smeren.

Een mooie gezonde huid begint bij de juiste dagelijkse huidverzorging. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van het juiste product? Plan dan een gratis advies gesprek in. Op deze manier kun jij goed voor je huid gaan zorgen!

Dé belangrijkste stap in je huidverzorgings routine

Het reinigen van je huid is de meest belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Als we het over reinigen hebben, dan bedoelen we met huidproducten zoals een milkreiniger, een gel of foam reiniger, geen make-up doekjes, dit beschouw ik namelijk niet als een reinigend product (je verplaatst het vuil van de ene kant naar de andere kant van je gezicht). De keuze voor een bepaalde reiniger is afhankelijk van je huidtype en hoe de huid aanvoelt.

Ochtend:

Het reinigen van de huid in de ochtend is afhankelijk van hoe de huid aanvoelt, voelt het droog en trekkerig/gespannen? Dan gebruik je geen Clarifying foam of Surface radiance gelreiniger. Deze reinigers bevatten namelijk intensieve fruitzuren die ervoor zorgen dat je huid droger wordt, hierdoor kan het nog meer trekkerig gaan aanvoelen.

Gebruik dan juist een Lipid balancing cleansing oil of een Creamcleanse om de huid te hydrateren en oliën aan de huid toe te voegen zodat je de huid meer comfort geeft. Waarna je vervolgens je dagcrème met SPF aanbrengt.

Voelt je huid juist wel vettig aan?
Dan gebruik je een intensievere reiniger zoals de Surface radiance cleanser/Pore cleanse gel intense of Clarifying foam cleanser, dit zijn namelijk reinigers die AHA/BHA bevat, ook wel fruitzuren genoemd. Deze zuren verwijderen overtollig talg van de huid en de dode huidcellen. TIP: Erg belangrijk wanneer je fruitzuren gebruikt voor je huid, sluit altijd af met een dagcrème met SPF 30-50. Waarom? De fruitzuren maken je huid kwetsbaarder voor Uv-straling (zonlicht) waardoor je huid sneller verbrand. De kans op pigmentvlekjes, rode vlekjes en huidveroudering neemt hierdoor toe en dit wil je liever niet!

 

Avond:

Het reinigen van je huid in de avond is essentieel om dagcrème (met SPF), talg, zweet en eventuele make-up resten van je huid te verwijderen. Maar ook het vuil, wat op je huid ligt, waar je de hele dag mee in aanraking bent geweest, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, uitlaatgassen, zonlicht, eventuele sigarettenrook, bacteriën (aanraking van handen) en nog veel meer stoffen.

Het dubbel reinigen van de huid; Of terwijl je huid twee keer achter elkaar reinigen, zorgt ervoor dat de huid intensief wordt gereinigd om vervolgens de volgende stap in je huidverzorgingsroutine beter op te nemen in de huid.

Met een milde reiniger, zoals een Micellar mouse, Calmwise soothing cleanser of een lipid balancing oil, verwijder je gemakkelijk vuil en make-up van de huid. Waarna je vervolgens met een intensieve reiniger met AHA/BHA fruitzuren zoals; Surface radiance cleanser of Pore cleanse gel intense de dode huidcellen, overmatig talg en restanten vuil van de huid grondig verwijderd. Om vervolgens je serum en nachtcrème met actieve ingrediënten zoals vitamine A, C, E en B3/B5 aan te brengen. 

Het belangrijkste is om consequent, iedere dag je huid te reinigen. Op deze manier behoud je een mooie en gezonde huid!

De beste huidreinigers met alle werkzame stoffen op een rijtje:

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil 50ml / € 28,95

De krachtige antioxidant; Copper PCA beschermt de huid tegen aanvallen door vrije radicalen om onzuiverheden te voorkomen en het collageen van onze huid te beschermen.
Een effectieve antioxidanten reiniger om make-up op milde wijze te verwijderen 
Bevat Niacinamide B3; een krachtige ontstekingsremmer in huidverzorging, het kalmeert en herstelt effectief geïrriteerde, roodheid-gevoelige huid.

Cream Cleanse 200ML €32.95
Gentle cream cleanser

◊ Deze formule met Sheaboter en krachtige plantaardige Saponinen reinigt de huid op milde wijze zonder de huid te ontdaan van haar natuurlijke oliën.
◊ Glycerine zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid wordt aangevuld en de huid comfortabel aanvoelt na het reinigen. 
◊ Deze reiniger bevat tevens biologische zoete sinaasappelolie, dit is een krachtige antioxidant en beschermd de huid tegen vrije radicalen waardoor de huid minder snel verouderd. 


Micellar Mouse  150ML €28,95
Hydrating Rosemary Foam

◊ Perfect rijk en prachtig romig, de luchtige formule spoelt schoon zonder het gebruik van wattenschijfjes. Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen.
◊ Olive oil; Lost de onzuiverheden van de dag voorzichtig op uit de huid, voedt de natuurlijke huidbarrière en vult de natuurlijke oliën aan. 
◊ Moringa Extract; Dit is een essentieel vetzuur bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Het vormt een filmlaagje over de huid zodat deze beschermd wordt tegen milieu invloeden van buitenaf.

Surface Radiance Cleanse 150ML €29,95
Resurfacing AHA/BHA Mangosteen Cleansing Gel

◊ Surface Radiance Cleanse gebruikt zowel AHA- als BHA-kracht om onzuiverheden voorzichtig af te breken en dode huidcellen te verwijderen.
◊ AHA’s L-amandelzuur en melkzuur werken op de bovenste lagen van de huid om dode huidcellen te verwijderen, tevens zorgt het voor een hydraterende werking voor de huid.
◊ Salicylzuur, een BHA, penetreert dieper in de poriën om talg op te lossen die kunnen leiden tot vergrote poriën en acne.

Clarifying Foam 150ML €34,50
Oil free AHA/BHA Blemish cleanser

◊ Terwijl de schuimende cleanser make-up en onzuiverheden verwijdert, vernieuwen de actieve ingrediënten de huid voor een stralende teint.
◊ AHA’s, zoals L-amandelzuur, werken in de bovenste lagen van de huid, waardoor dode huidcellen worden verwijderd.
◊ BHA’s, zoals salicylzuur, dringen dieper in de poriën binnen en helpen talg op te lossen die vaak tot de vorming van acne kunnen leiden.
◊ Ondertussen werkt verzachtend niacinamide als een ontstekingsremmer om rode en zere plekjes te verminderen, en tea tree olie werkt als een antimicrobieel middel om acne-veroorzakende bacteriën te helpen verminderen.

Wil je weten welke reiniger het meest geschikt is voor jouw huidtype? Wij staan dagelijks voor je klaar voor het geven van advies. De producten zijn beschikbaar bij Omniderm.

Je kan ons bereiken via de chat op onze website, of mailen kan naar info@huidtherapieomniderm.nl

Droge handen door al dat wassen? Dit kun je eraan doen

Zijn jouw handen ook zo droog door het vele wassen?

In deze periode is het zeer belangrijk dat wij onze handen veelvuldig wassen met zeep. Helaas is dit voor onze huid barrière geen pretje. Je huid bevat van nature een laagje vet, door het veelvuldig wassen met zeep of andere middelen verwijdert dit het vettige laagje van de huid. Als je dat beschermende laagje mist, hebben bacteriën, schimmels en virussen meer kans om de huid binnen te dringen! Daarbij zorgt het voor droge handen, irritatie, jeuk, roodheid en uiteindelijk kan dit leiden tot eczeem.

Wij geven je graag een aantal tips om dit te voorkomen!

 1. Zorg dat je altijd een verzorgend product bij de hand hebt.
 2. Wanneer je je handen zorgvuldig hebt gewassen, smeer ze daarna direct in met een passend handcrème. Je handen insmeren moet samen met wassen routine worden.
 3. Maak je handen goed droog na het wassen met een schone, droge doek, dit voorkomt dat je handen nog sneller uitdrogen.
 4. Gebruik producten die het vetlaagje en de huid barrière doen herstellen. Hieronder geven wij een advies welke producten je het beste kunt gebruiken.

Vitop Forte (€19,90) is een intensieve verzorging voor de droge, geïrriteerde en eczeem huid. De crème legt een beschermde laag over de huid en stilt jeuk en zwelling. Door het smeren van deze crème kan de vicieuze cirkel van ernstige jeuk (neurodermitis) effectief doorbroken worden. Met zijn unieke samenstelling van werkzame stoffen uit het Wede complex, groene thee en aloë vera kan de verzorgende crème huideigen herstelprocessen stimuleren en ontstekingsprocessen voorkomen. De huid kalmeert.

Polaneth Lotion(€19,80) is speciaal ontwikkeld als verzorging bij jeuk. Deze lotion werkt als lokale pijnstiller door de werkzaamheid van polidocanol (3%). Dit verzacht de hinderlijke en pijnlijke jeuk dat wordt veroorzaakt door een droge huid. De urea (4%) beïnvloed de vochtregulering in de huid, waardoor het beter vocht kan vasthouden. Het bevat vochtregulerende eigenschappen en hoogwaardige plantaardige oliën om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Medik8 Hand & Nail Cream SPF 25 (€39,50)

Hand & Nail Cream bevat Vitamine B5 en hyaluronzuur, dat zorgt voor het herstel van het vochtgehalte in de huid, waardoor je handen weer zacht en soepel aanvoelen. Moringa-extract biedt een vervuilingsscherm dat de handen beschermt tegen agressors die veroudering kunnen veroorzaken. Tenslotte beschermt een combinatie van zonneschermfilters tegen UV-schade om vroegtijdige veroudering te vertragen. Handen blijven verzorgd, gehydrateerd en beschermd tegen rimpels en ouderdomsvlekken.

Update COVID-19 Belangrijke informatie

COVID-19 Hoe gaat Omniderm om met het virus ?

Het Covid-19 (Corona virus) is het gesprek van de dag. Wij krijgen dagelijks veel vragen rondom het COVID-19, daar horen belangrijke maatregelen bij voor ons als zorgverlener maar ook voor de patiënt.

Vanwege de aangescherpte maatregelen door het kabinet, zijn wij helaas genoodzaakt om de komende afspraken/behandelingen te annuleren tot 28 april. Dit is een beslissing die wij met pijn in ons hart moeten maken. Omdat met de behandelingen niet voldoende afstand bewaard kan worden, nemen wij dit besluit voor jouw en onze veiligheid zodat verdere verspreiding van het virus kan worden voorkomen.
Wanneer je een afspraak gepland hebt staan, nemen wij één dezer dagen persoonlijk contact met je op om de afspraak te verplaatsen.
Ten alle tijden zijn wij bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden, adviezen te geven, producten te verstrekken vanuit de praktijk of om producten thuis te laten bezorgen. Zodat jij alsnog goed voor je huid kan blijven zorgen!
Nu is er een tijdelijke actie, bij bestelling vanaf €50,00 aan producten krijg je een cadeaubon van €5,00 te besteden aan producten! Een cadeautje van ons, voor jou in deze lastige tijd.
Hopelijk kunnen wij je graag na 28 april weer in goede gezondheid verwelkomen!

In dit bericht leggen wij verder uit welke maatregelen er worden getroffen in de praktijk:

 • Bij ontvangst worden geen handen meer geschud, uiteraard ontvangt u van ons een vriendelijke glimlach bij binnenkomst.
 • In de praktijk zijn desinfecteren middelen aanwezig, handen wassen is daarbij erg belangrijk.
 •  Nies en hoest in de binnenkant van uw elleboog, gebruik daarbij papieren tissues die u weg kunt gooien.

Let op: Heeft u koorts, verhoging, verkoudheid of hoest u veel? Dan adviseren wij om thuis te blijven, Uw en onze gezondheid gaat voorop!

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Microneedling- Huidverbetering zonder botox of fillers!

Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve behandeling op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. Uit verschillende studies is aangetoond dat de microneedling behandeling steeds meer wordt toegepast en wordt gezien als een veilige en effectieve manier voor het behandelen van littekens, (rest) acne, melasma (pigmentatie verschuiving) en tegen kenmerken van huidveroudering.

Read More