Cosmetica en antioxidanten: Wat zijn antioxidanten en wat doet het met je huid?

Wanneer de huid al dusdanig is beschadigd door de jaren heen door overmatig zongedrag zijn er andere manieren om de huid te optimaliseren, namelijk het gebruik van effectieve antioxidanten in huidverzorgingsproducten.

Antioxidanten zijn de meest effectieve ingrediënten voor het verbeteren van de huid, het is aangetoond dat ze de huidstructuur verbeteren en beschermen tegen vrije radicalen die de huidcellen beschadigen.

Een tegelindeling is bijvoorbeeld handig om bezoekers snel meer berichten die ze interesseren te laten ontdekken. Of kies een klassieke indeling met één kolom waar bezoekers omlaag kunnen scrollen en berichten een voor een kunnen zien. Met de indeling ‘volledig bericht’ kunt u oneindig scrollen.

Welke antioxidanten zijn goed voor je huid?

1. Hyaluronzuur (Hyaluronic acid)

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en is een van de meest effectieve antioxidanten om fijne lijntjes te verminderen. Het is een vochtbindend ingrediënt dat zorgt voor hydratatie van de huid, dit ingrediënt is terug te vinden in het Hydr8 B5 serum van Medik8.

2. Vitamine A (Retinol)

Vitamine A is één van de allerbelangrijkste vitaminen voor de gezondheid van de huid. Retinol is een vitamine A en heeft een bijzondere werking in cellen, het heeft een vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. Maar Retinol doet meer, het stimuleert de productie van collageen en voorkomt tegelijkertijd de afbraak van deze bouwstof van de huid. Het is bewezen dat producten die Retinol bevatten, pigmentatie, fijne lijntjes, de huidtextuur, kleur van de huid en het hydratatieniveau van de huid verbeteren. Retinol zorgt voor vernieuwde opbouw van de huid, stimuleert collageenproductie en verbetert het uiterlijk van de huid. Met als eindresultaat een dikker en jonger uitziende huid.

Het aanbrengen van Retinol op de huid geeft algehele huidverbetering. Dat is algemeen bekend en meerdere malen bewezen in wetenschappelijk onderbouwde klinische studies. Medik8 beschikt over drie verschillende Retinol serums: 3TR, 6TR en 10TR Retinol.

3. Vitamine C (L-ascorbinezuur)

Vitamine C is een in water oplosbaar antioxidant en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van nieuw collageen– en elastine vezels. Een bijkomende eigenschap van vitamine C is het verbleken van de huid en helpt zo daarbij de zonbeschadigde huid te herstellen. Medik8 beschikt over twee vitamine C serums. Het C-tetra en CE-tetra serum.

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut