Acnetherapie behandeling

Dé belangrijkste stap in je huidverzorgings routine

Het reinigen van je huid is de meest belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Als we het over reinigen hebben, dan bedoelen we met huidproducten zoals een milkreiniger, een gel of foam reiniger, geen make-up doekjes, dit beschouw ik namelijk niet als een reinigend product (je verplaatst het vuil van de ene kant naar de andere kant van je gezicht). De keuze voor een bepaalde reiniger is afhankelijk van je huidtype en hoe de huid aanvoelt.

Ochtend:

Het reinigen van de huid in de ochtend is afhankelijk van hoe de huid aanvoelt, voelt het droog en trekkerig/gespannen? Dan gebruik je geen Clarifying foam of Surface radiance gelreiniger. Deze reinigers bevatten namelijk intensieve fruitzuren die ervoor zorgen dat je huid droger wordt, hierdoor kan het nog meer trekkerig gaan aanvoelen.

Gebruik dan juist een Lipid balancing cleansing oil of een Creamcleanse om de huid te hydrateren en oliën aan de huid toe te voegen zodat je de huid meer comfort geeft. Waarna je vervolgens je dagcrème met SPF aanbrengt.

Voelt je huid juist wel vettig aan?
Dan gebruik je een intensievere reiniger zoals de Surface radiance cleanser/Pore cleanse gel intense of Clarifying foam cleanser, dit zijn namelijk reinigers die AHA/BHA bevat, ook wel fruitzuren genoemd. Deze zuren verwijderen overtollig talg van de huid en de dode huidcellen. TIP: Erg belangrijk wanneer je fruitzuren gebruikt voor je huid, sluit altijd af met een dagcrème met SPF 30-50. Waarom? De fruitzuren maken je huid kwetsbaarder voor Uv-straling (zonlicht) waardoor je huid sneller verbrand. De kans op pigmentvlekjes, rode vlekjes en huidveroudering neemt hierdoor toe en dit wil je liever niet!

 

Avond:

Het reinigen van je huid in de avond is essentieel om dagcrème (met SPF), talg, zweet en eventuele make-up resten van je huid te verwijderen. Maar ook het vuil, wat op je huid ligt, waar je de hele dag mee in aanraking bent geweest, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, uitlaatgassen, zonlicht, eventuele sigarettenrook, bacteriën (aanraking van handen) en nog veel meer stoffen.

Het dubbel reinigen van de huid; Of terwijl je huid twee keer achter elkaar reinigen, zorgt ervoor dat de huid intensief wordt gereinigd om vervolgens de volgende stap in je huidverzorgingsroutine beter op te nemen in de huid.

Met een milde reiniger, zoals een Micellar mouse, Calmwise soothing cleanser of een lipid balancing oil, verwijder je gemakkelijk vuil en make-up van de huid. Waarna je vervolgens met een intensieve reiniger met AHA/BHA fruitzuren zoals; Surface radiance cleanser of Pore cleanse gel intense de dode huidcellen, overmatig talg en restanten vuil van de huid grondig verwijderd. Om vervolgens je serum en nachtcrème met actieve ingrediënten zoals vitamine A, C, E en B3/B5 aan te brengen. 

Het belangrijkste is om consequent, iedere dag je huid te reinigen. Op deze manier behoud je een mooie en gezonde huid!

De beste huidreinigers met alle werkzame stoffen op een rijtje:

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil 50ml / € 28,95

De krachtige antioxidant; Copper PCA beschermt de huid tegen aanvallen door vrije radicalen om onzuiverheden te voorkomen en het collageen van onze huid te beschermen.
Een effectieve antioxidanten reiniger om make-up op milde wijze te verwijderen 
Bevat Niacinamide B3; een krachtige ontstekingsremmer in huidverzorging, het kalmeert en herstelt effectief geïrriteerde, roodheid-gevoelige huid.

Cream Cleanse 200ML €32.95
Gentle cream cleanser

◊ Deze formule met Sheaboter en krachtige plantaardige Saponinen reinigt de huid op milde wijze zonder de huid te ontdaan van haar natuurlijke oliën.
◊ Glycerine zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid wordt aangevuld en de huid comfortabel aanvoelt na het reinigen. 
◊ Deze reiniger bevat tevens biologische zoete sinaasappelolie, dit is een krachtige antioxidant en beschermd de huid tegen vrije radicalen waardoor de huid minder snel verouderd. 


Micellar Mouse  150ML €28,95
Hydrating Rosemary Foam

◊ Perfect rijk en prachtig romig, de luchtige formule spoelt schoon zonder het gebruik van wattenschijfjes. Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen.
◊ Olive oil; Lost de onzuiverheden van de dag voorzichtig op uit de huid, voedt de natuurlijke huidbarrière en vult de natuurlijke oliën aan. 
◊ Moringa Extract; Dit is een essentieel vetzuur bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Het vormt een filmlaagje over de huid zodat deze beschermd wordt tegen milieu invloeden van buitenaf.

Surface Radiance Cleanse 150ML €29,95
Resurfacing AHA/BHA Mangosteen Cleansing Gel

◊ Surface Radiance Cleanse gebruikt zowel AHA- als BHA-kracht om onzuiverheden voorzichtig af te breken en dode huidcellen te verwijderen.
◊ AHA’s L-amandelzuur en melkzuur werken op de bovenste lagen van de huid om dode huidcellen te verwijderen, tevens zorgt het voor een hydraterende werking voor de huid.
◊ Salicylzuur, een BHA, penetreert dieper in de poriën om talg op te lossen die kunnen leiden tot vergrote poriën en acne.

Clarifying Foam 150ML €34,50
Oil free AHA/BHA Blemish cleanser

◊ Terwijl de schuimende cleanser make-up en onzuiverheden verwijdert, vernieuwen de actieve ingrediënten de huid voor een stralende teint.
◊ AHA’s, zoals L-amandelzuur, werken in de bovenste lagen van de huid, waardoor dode huidcellen worden verwijderd.
◊ BHA’s, zoals salicylzuur, dringen dieper in de poriën binnen en helpen talg op te lossen die vaak tot de vorming van acne kunnen leiden.
◊ Ondertussen werkt verzachtend niacinamide als een ontstekingsremmer om rode en zere plekjes te verminderen, en tea tree olie werkt als een antimicrobieel middel om acne-veroorzakende bacteriën te helpen verminderen.

Wil je weten welke reiniger het meest geschikt is voor jouw huidtype? Wij staan dagelijks voor je klaar voor het geven van advies. De producten zijn beschikbaar bij Omniderm.

Je kan ons bereiken via de chat op onze website, of mailen kan naar [email protected]