De keuze van de juiste ingrediënten is de sleutel tot succes voor een mooie en gezonde huid

Wist je dat er meer dan 16.000 huidverzorgingsingrediënten bekend zijn?
Veel hé? Niet zo gek dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Maar zomaar alles smeren heeft geen zin.

De keuze van de juiste actieve ingrediënten is de sleutel tot succes.

In deze blog vertellen wij jullie graag meer over het belang van antioxidanten voor een goede huidconditie.

Vitamine C
Mensen kunnen helaas zelf geen vitamine C aanmaken. Onze huid is afhankelijk van voeding en huidverzorgingsproducten
om aan voldoende vitamine C te komen. Het hebben van voldoende vitamine C is enorm belangrijk, het zorgt er namelijk voor
dat onze huid goed kan functioneren. Onze huid weet dat een goede vitamine C voorraad belangrijk is. Om niet zonder te
zitten legt de huid een voorraad aan. Dit doet onze huid door actief vitamine C op te stapelen in de cellen. Vitamine C is wateroplosbaar en ligt opgeslagen in het waterige gedeelte binnenin de cellen. Onze huid is zo fanatiek in het opstapelen van vitamine C dat er in de gezonde huid hoge concentraties aanwezig zijn.

Waarom is Vitamine C zo belangrijk voor de huid?
– Het werkt als antioxidant
– Het kan overtollig pigment verminderen
– Het kan ontstekingen in de huid remmen
– Het kan rimpels verminderen

Uit onderzoek is gebleken dat we de hoeveelheid vitamine C in onze huid kunnen verhogen door de juiste producten te smeren.
Om deze redenen zijn wij groot fan van het C-tetra intense serum van Medik8. In dit serum zit niet alleen 14% vitamine C maar ook
vitamine E, waardoor het een gouden duo vormt en nog effectiever is.

Vitamine A
Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die wij net zoals vitamine C niet zelf aan kunnen maken. Vitamine A is belangrijk voor ontelbare processen in onze huid en kunnen door hun effect meer dan 125 verschillende huidproblemen positief beïnvloeden! Het is dus niet voor niets dat Vitamine A in huidproducten wordt verwerkt.

Vitamine A is in staat om onze cellen te vertellen wat ze moeten doen. Ze verminderen de collageen afbraak en stimuleren de aanmaak en recycling. Geen wonder dat ze zo goed zijn in het verbeteren van rimpeltjes! Verder bevorderd vitamine A de afschilfering van onze huid. Hierdoor is de kans kleiner dat de talgklier uitvoergangen verstopt raken met dode huidcellen. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Zeker het Crystal Retinal serum heeft een sterke antibacteriële werking op de P. Acnes (bacterie die we vaak zien op een huid met acne klachten).

Vitamine A is gevoelig voor licht waardoor de werkzaamheid afneemt. Het advies is om het Crystal Retinal serum ’s avonds te gebruiken. Dan heb je er veel meer aan!

Uit onderzoek is gebleken dat vitamine A de huidconditie kan verbeteren en een positief effect kan hebben bij huidproblemen. Het Crystal Retinal serum  van Medik8 is dan ook een echte aanrader!

Vitamine B3 (Niacinamide)
Vitamine B3 is in tegenstelling tot de andere vitamines wat minder bekend. Maar nadat je weet wat Vitamine B3 allemaal kan vergeet je deze nooit meer! Het is namelijk een essentiële vitamine voor onze huid die veel huideffecten positief kan beïnvloeden.

In de huid wordt vitamine B3 namelijk omgezet in de stoffen NAD(H) en NADP(H), de zogenaamde ‘alleskunners’. Deze stoffen laten enzymen in onze huid werken. Samen zijn ze zelfs betrokken bij de werking van meer dan 200 enzymen!

De stoffen NAD(H) en NADP(H) zijn onmisbaar voor ons cel metabolisme (stofwisseling) en de epidermale cel turnover en daarmee dus enorm belangrijk voor een gezonde huid. Niacinamide kan daarom ook erg goed ingezet worden om de tekenen van het ouder worden te bestrijden, denk hierbij aan de elasticiteit van onze huid en de vorming van rimpeltjes.

Wist jij al dat vitamine B3 ook belangrijk is voor?
–  Het versterken van de barrièrefunctie
–  Het verbeteren van de wondgenezing
–  Het voorkomen van pigmentvlekken
–  Het normaliseren van de talgproductie

Niacinamide is erg stabiel en mild voor onze huid. Uit onderzoek is gebleken dat het snel resultaten kan bieden voor onze huid, zelfs al na 4 weken! Wij zijn fan van de Clarity Peptides van Medik8, dit product bevat maar liefst 10% niacinamide.

Voor meer informatie over de producten of product advies, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze huidtherapeuten! 

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut