Dit zijn onze zomerbehandelingen op een rijtje!

Daar is 'ie dan…de zomer! De zomer is in volle gang en dat betekent dat we lekker veel buiten zullen zijn, terrasjes pakken, dagjes naar het strand of op zonvakantie! Zoals jullie waarschijnlijk weten kunnen bepaalde behandelingen niet worden uitgevoerd tijdens de zomer. Maar welke behandelingen kunnen WEL in de zomer? Je leest het antwoordt hier!

In de zomer is het extra belangrijk om je huid meer te verzorgen en aandacht te geven. Door invloed van UV-straling afkomstig van de zon is de kans op het ontwikkelen van pigment groter en verdikt de bovenste huidlaag wat resulteert in een minder frisse teint met verstopte poriën en/of puistjes. 

De summer treatment Vitamine C peeling is perfect voor in de zomerperiode

Tijdens de zomer krijgt je huid het extra te verduren, dan kan het een flinke oppepper gebruiken. Denk eens aan onze summer treatment. Een peeling met een hoge dosis vitamine C, maar liefst 15%! Vitamine C is een krachtige antioxidant en onmisbaar bij de vorming van collageen. Daarnaast helpt het ook pigmentvlekken te verminderen en de huid intens te hydrateren. Resultaat: een super mooie en gezonde glow!   

Pigmentvlekken door de zon.. 

Is jouw huid gevoelig voor de aanmaak van pigmentvlekken? Dan is de MangoBrite peeling een van de oplossingen! Deze peeling bevat Mangopulp enzymen, melkzuur en kojic acid. Deze ingrediënten verminderen de aanmaak van pigment, egaliseren de teint en verbeteren de vochtbalans in de huid en kan veilig ingezet worden tijdens de zomer.

Daarnaast is het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten een must! Denk hierbij aan een dagcrème met minstens SPF30 en een serum bomvol antioxidanten zoals vitamine C om de huid extra goed te beschermen.

Skinpen microneedling, huidverbetering in de zomer it is!

Wist je dat de Skinpen behandeling 365 dagen per jaar uitgevoerd kan worden? Skinpen maakt in tegenstelling tot andere cel vernieuwende behandelingen de huid niet zonlichtgevoelig. Het blijft wel belangrijk om de huid goed te beschermen met een zonbescherming met minimaal SPF30. De Skinpen kan voor talloze indicaties worden ingezet en is een echte allrounder. Wil je een veilige microneedling behandeling ondergaan tijdens de zomer, ask for the blue one! 

Laser ontharen, het kan ook in de zomerperiode!

Met de zomerse dagen van de afgelopen tijd gaan we weer volop naar het strand of zwembad. We verschijnen weer in bikini maar beginnen ons zorgen te maken of we ons wel goed hebben geschoren. Dan is laser ontharen de oplossing hiervoor! Er wordt vaak gedacht dat deze behandeling niet in de zomerperiode kan plaatsvinden. Niets is minder waar, zolang het contrast groot genoeg blijft tussen de haar- en huidskleur. Als de huid iets bruin gekleurd is kunnen we de laserinstellingen hierop aanpassen. Maar ook hierbij blijft het belangrijk de huid goed te beschermen met een zonbescherming SPF30!  

Momenteel hebben wij knallende actie lopen, namelijk een mega korting op het laser ontharen van de oksels! Van €84,00 voor €60,00 per behandeling. Er zijn gemiddeld 6 behandelingen nodig om 70-80% haarreductie te behalen. De behandelfrequentie vindt plaats om de 6 weken.

Check je huidverzorgingsroutine

Tijdens de zomer heeft de huid andere behoeftes dan tijdens de winter. De huid wordt meer blootgesteld aan zonlicht, warmte, zwemmen in chloor of zeewater. Al deze factoren kunnen invloed hebben op het uitdrogen van de huid. Het is daarom aan te raden om jouw huidverzorgingsroutine hierop aan te passen.

Ben jij een trouwe Medik8 fan en heb jij het idee dat je huid andere producten nodig heeft tijdens de zomer? Check dan onze post op Instagram over product switches. 
Gebruik je nog geen Medik8 en ben je benieuwd welke huidverzorgingsroutine geschikt is voor jouw huidtype? Plan dan vrijblijvend een afspraak voor een huidanalyse bij een van onze huidtherapeuten.

Nieuw bij huidtherapie Omniderm! Omegaflow viscollageen poeder

Vette vis bevat naast goede vetten ook eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Bijna een derde van al het eiwit in ons lichaam is collageen. Collageen zorgt voor de stevigheid van botten, bloedvaten, haar, nagels en niet te vergeten de huid. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de collageenproductie af. Door inname van viscollageen, in combinatie met vitamine C, wordt de collageenproductie van het lichaam ondersteund. Vitamine C is een hele waardevolle toevoeging in viscollageen omdat het naast een antioxidant ook nog onmisbaar is in de aanmaak van collageen.  

Omegaflow viscollageen bevat het MSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat de viscollageen afkomstig is van wilde vis en niet van kweekvis, varkens of koeien.  

Naast bovengenoemde behandelingen geven we je ook graag advies over welke producten je huid versterken gedurende deze maanden of welke producten je even beter kan laten staan in de zomer, want naast behandelingen blijft het dagelijks gebruik van skincare producten een must! Neem gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar +316 23 24 36 37 en wij helpen je graag verder met al je vragen.