Droge handen door al dat wassen? Dit kun je eraan doen

Zijn jouw handen ook zo droog door het vele wassen?

In deze periode is het zeer belangrijk dat wij onze handen veelvuldig wassen met zeep. Helaas is dit voor onze huid barrière geen pretje. Je huid bevat van nature een laagje vet, door het veelvuldig wassen met zeep of andere middelen verwijdert dit het vettige laagje van de huid. Als je dat beschermende laagje mist, hebben bacteriën, schimmels en virussen meer kans om de huid binnen te dringen! Daarbij zorgt het voor droge handen, irritatie, jeuk, roodheid en uiteindelijk kan dit leiden tot eczeem.

Wij geven je graag een aantal tips om dit te voorkomen!

  1. Zorg dat je altijd een verzorgend product bij de hand hebt.
  2. Wanneer je je handen zorgvuldig hebt gewassen, smeer ze daarna direct in met een passend handcrème. Je handen insmeren moet samen met wassen routine worden.
  3. Maak je handen goed droog na het wassen met een schone, droge doek, dit voorkomt dat je handen nog sneller uitdrogen.
  4. Gebruik producten die het vetlaagje en de huid barrière doen herstellen. Hieronder geven wij een advies welke producten je het beste kunt gebruiken.

Vitop Forte (€19,90) is een intensieve verzorging voor de droge, geïrriteerde en eczeem huid. De crème legt een beschermde laag over de huid en stilt jeuk en zwelling. Door het smeren van deze crème kan de vicieuze cirkel van ernstige jeuk (neurodermitis) effectief doorbroken worden. Met zijn unieke samenstelling van werkzame stoffen uit het Wede complex, groene thee en aloë vera kan de verzorgende crème huideigen herstelprocessen stimuleren en ontstekingsprocessen voorkomen. De huid kalmeert.

Polaneth Lotion(€19,80) is speciaal ontwikkeld als verzorging bij jeuk. Deze lotion werkt als lokale pijnstiller door de werkzaamheid van polidocanol (3%). Dit verzacht de hinderlijke en pijnlijke jeuk dat wordt veroorzaakt door een droge huid. De urea (4%) beïnvloed de vochtregulering in de huid, waardoor het beter vocht kan vasthouden. Het bevat vochtregulerende eigenschappen en hoogwaardige plantaardige oliën om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Medik8 Hand & Nail Cream SPF 25 (€39,50)

Hand & Nail Cream bevat Vitamine B5 en hyaluronzuur, dat zorgt voor het herstel van het vochtgehalte in de huid, waardoor je handen weer zacht en soepel aanvoelen. Moringa-extract biedt een vervuilingsscherm dat de handen beschermt tegen agressors die veroudering kunnen veroorzaken. Tenslotte beschermt een combinatie van zonneschermfilters tegen UV-schade om vroegtijdige veroudering te vertragen. Handen blijven verzorgd, gehydrateerd en beschermd tegen rimpels en ouderdomsvlekken.

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut