Haarverlies tegengaan met XL Hair®

XL Hair®is een injectablebehandeling voor symptomatisch haarverlies. De XL Hair®-formule, ontworpen voor oppervlakkige dermale injecties, is gebaseerd op de zuiverste en meest effectieve ingrediënten, met synergetische acties die haarfollikel voeden, stimuleren en aanzetten tot nieuwe haargroei.

 

De oorzaak van haarverlies

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, ook alopecia genaamd. Alopecia androgenetica en alopecia areata zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarfollikels niet verlittekend zijn. Bij deze vormen van alopecia is XL Hair® veelal succesvol, zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er duidelijk geen andere oorzaak van alopecia is zoals onderliggend lijden en negatief beïnvloedende factoren zoals medicijngebruik. XL Hair® is geschikt voor mannen en vrouwen mits de indictie goed gesteld wordt en het behandelprotocol wordt aangehouden.

De invloed van DHT (dihydrotestosteron) bij alopecia androgenetica: Haarfollikels verschrompelen, gaan hoger in de huid liggen en produceren minder en een slechtere kwaliteit haar totdat de productie helemaal stopt en de haarfollikel verdwijnt.

Benieuwd of XL Hair® iets is voor jou?

Behandeling tegen haaruitval en bevordering van haargroei

 • Een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert
 • Stimuleert nieuwe haargroei
 • Als eventuele voorbereidende behandeling op haartransplantatie
 • Nazorg/onderhoudsbehandeling na haartransplantatie
 • De behandeling wordt uitgevoerd door middel van U225 intradermale injector
 • Effectief bij mannen en vrouwen

XL Hair stopt de actieve haaruitval binnen 3 maanden en stimuleert nieuwe haargroei. De hairbooster wordt in kuurverband van 6-8 behandelingen uitgevoerd, om de 7-14 dagen.

 

 

 

Een goede intake en indicatiestelling voor XL Hair® zijn essentieel

Voordat u start met XL Hair® behandelingen is het essentieel de indicatie goed te stellen. We raden u daarom aan om de volgende oorzaken te controleren:

 • De hormoonbalans
 • Voeding
 • Andere ziekten, ziektehistorie, medicatie
 • Haaruitval binnen de familie
 • Zijn er nog haarfollikels aanwezig
 • Is er sprake van haarkleuring, permanent of andere schadelijke haar- of scalpbehandelingen

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek is de mogelijkheid om de indicatiestelling te beoordelen en de behandelmogelijkheden te bespreken.

 

Start XL Hair® behandeling

Na de juiste indicatiestelling kan er gestart worden met XL Hair® volgens het behandelprotocol. Hierbij is het belangrijk dat het aantal behandelingen en de frequentie gerespecteerd worden. Uit onderzoek blijkt dat mannen minimaal 6 en vrouwen minimaal 8 behandelingen nodig hebben met een interval van 1 week. De laatste 2 behandelingen mogen eventueel om de week plaatsvinden. Daarnaast zorgen de AD Daily Care Hair producten voor thuisgebruik voor ondersteuning van het resultaat en zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

Indicatie & werking

 • Niet-verlittekende vormen van haaruitval (zoals alopecia androgenetica en areata)
 • Stopt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei
 • Voedt en activeert haarfollikels
 • Bevordert de microcirculatie

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Een haarfollikel heeft een lifecycle van 3 maanden, het duurt even voordat het resultaat merkbaar is. Haar groeit cyclisch in drie fasen: een groeifase die de anagene fase wordt genoemd, een regressiefase die de catagene fase wordt genoemd, en een rustfase die de telogene fase wordt genoemd. Deze telogene fase duurt 3 maanden waarin de nieuw gevormde haar naar de opperhuid klimt. De levenscyclus van haar en de daaropvolgende groei vindt plaats met een snelheid van 1-1,5cm per maand.

Heb je interesse in de XL Hair behandeling? Onze huidtherapeuten geven graag advies over de mogelijkheden tijdens een gratis intakegesprek.

Tarieven XL Hair®

Mannen optimaal (6 sessies incl. + suppletie + 3 haarverzorgingsproducten)      €1250,-

Vrouwen optimaal (8 sessies incl. + suppletie + 3 haarverzorgingsproducten)     €1450,-

Een onderhoudssessie XL Hair®                                                                           €195,-

 

Benieuwd of XL Hair® voor u geschikt is? Informeer naar de mogelijkheden!