De oplossing voor het verminderen van acne littekens

Acne littekens zijn een veel voorkomend probleem bij mensen die last hebben gehad van acne. De littekens ontstaan vaak bij ernstige acne klachten, deze gaan gepaard met grote ontstekingen en kunnen flinke schade aan de huid veroorzaken. Daarnaast kunnen acne littekens ook ontstaan wanneer teveel zelf wordt uitgeknepen, de huid wordt herhaaldelijk beschadigd en er blijven littekens achter.

De voorkeurslocaties van acne littekens zijn vaak de wangen, slapen, kin en schouders. De acne littekens worden gekenmerkt als putjes in de huid, dit wordt aangeduid met atrofie. Atrofie betekent letterlijk ''verlies van weefsel''. Dit beeld wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. De diepte van de acne littekens kunnen variëren van oppervlakkig tot diep en de kleur van de littekens zijn meestal rood, huidkleurig of wit. Bij Huidtherapie Omniderm bieden wij verschillende behandelmogelijkheden aan om het littekenweefsel te verminderen en/of te camoufleren.

De behandelmogelijkheden

Gelukkig zijn meerdere behandeltechnieken mogelijk om acne littekens minder zichtbaar te maken. Afhankelijk van de diepte van de littekens wordt een behandelmethode gekozen. Omdat er sprake is van atrofie moet de huid dusdanig gestimuleerd worden dat nieuw weefsel wordt geproduceerd om de zichtbare ''putjes'' op te vullen.

Micro-needling bij acne littekens

Micro-needling is een effectieve en non-invasieve behandeling voor het verbeteren van acne littekens en de huidstructuur. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine vibrerende naaldjes waarbij kanaaltjes in de huid worden gemaakt, deze zijn niet zichtbaar met het blote oog. Als reactie op de minuscule wondjes komen groeifactoren vrij, de huid wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel), dit is nodig om de acne littekens op te vullen en minder zichtbaar te maken.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandeling van acne littekens in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) en het lidmaatschap van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) worden de behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Voor en na resultaat