Wij bieden de oplossing aan voor definitief ontharen! Geen zin meer om alsmaar te moeten scheren of epileren? Start dan met laserontharing, dit is de trend voor het verminderen van ongewenste haargroei. 

Laserontharing is een effectieve manier om ongewenste haargroei te verminderen. De behandeling is mogelijk op alle delen van het lichaam en in het gezicht. Laserontharing is geschikt voor het behandelen van donkere haren. Heeft u last van grijze, blonde of rode haren? Dan komt u in aanmerking voor elektrische epilatie. 

​Tijdens een gratis en vrijblijvend huidadvies kan beoordeeld worden of u in aanmerking komt voor de laserbehandeling.

De behandeling

De laserbehandeling wordt uitgevoerd met de Lightsheer diodelaser 805nm van Lumenis, dit is de Gouden Standaard voor het definitief ontharen. Dit wil zeggen dat het een van de meest effectieve laser is op het gebied van het verminderen van ongewenste haargroei, zowel in het gezicht als op het lichaam. 

​De laser geeft een zeer snelle en krachtige lichtbundel af, dit wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje. Hierdoor ontstaat verbranding in het haarzakje, waardoor de voedingsbodem van de haar wordt vernietigd, er ontstaat geen nieuwe haar meer terug. Er zijn echter meerdere behandelingen nodig om de haargroei blijvend te verwijderen. Dit heeft de maken met de verschillende haargroei fases waar haren zich in bevinden. De huidtherapeut maakt tijdens het intake een schatting hoe veel behandelingen gemiddeld nodig zullen zijn met welke behandelfrequentie. 

Vooraf aan de behandeling

Wanneer u start met laserontharing is het belangrijk dat u 4 weken vooraf aan de behandeling de haartjes niet meer epileert, harst of verwijderd met een touwtje. De haren moeten aanwezig zijn in het haarzakje om de lichtbundel van de laser te absorberen. De laserbehandeling is het meest effectief op een lichte huid. De huid mag niet zongebruind zijn, wanneer dit wel het geval is kan verbranding van de huid optreden. De huidtherapeut zal voorafgaand van de behandeling checken of de huid geen actief pigment bevat. Wij raden aan dagelijks een zonnebrandcrème SPF 30 of hoger te gebruiken voor optimale bescherming van de huid.

Het behandelproces

De laserbehandeling verloopt als volgt:

  • De haartjes moeten vooraf aan de behandeling geschoren zijn, wanneer nog haren aanwezig zijn op de huid worden deze tijdens de behandeling verwijderd met een wegwerp scheermesje.
  • Het behandelgebied wordt gedesinfecteerd met huidalcohol
  • Vervolgens wordt het gebied afgebakend met een huidpotlood, zodat het juiste gebied behandeld word.
  • Er wordt een koude contactgel aangebracht op de huid, deze gel zorgt voor betere geleiding van het laserlicht in de huid.
  • De patiënt krijgt een speciale beschermingsbril tegen de laserstraling. De huidtherapeut draagt eveneens een beschermingsbril.
  • Het gebied wordt vervolgens behandeld, de behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het kan beschreven worden als een warme speldenprik, dit duurt een fractie van een seconden.
  • Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een cold pack of koude washand. Vervolgens wordt een herstellende crème en een zonbescherming crème aangebracht.

Na de behandeling

  • De huid kan warm en prikkelend aanvoelen, dit is een normale reactie. Dit komt mede door de warmte die wordt geabsorbeerd in de huid van de laserstraal. De warmte houdt gemiddeld een halve dag aan, afhankelijk van het behandelgebied
  • Het resultaat na iedere behandeling is zichtbaar binnen twee weken, de haartjes die behandeld worden tijdens de behandeling hebben de tijd nodig om uit te vallen. Hierdoor kunt u nog niet direct na de behandeling het resultaat merken.
  • Het is belangrijk dat u de huid voldoende beschermd na de laserbehandeling met een zonnebrandcrème SPF (Sun Protect Factor) 30 of 50, om te voorkomen dat er complicaties ontstaan zoals: pigmentverschuivingen, roodheid en verbranding van de huid.

 

Vergoeding door uw zorgverzekering.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) en het lidmaatschap van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) worden de laserontharingsbehandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Before en After