Welk effect hebben peelings op de huid?

Peelings hebben als doel de huid te vernieuwen en zijn zeer effectief bij acne, remmen van de talgproductie, acnelittekens, grove poriën, droge of rokershuid, fijn lijntjes en pigmentvlekken. Er zijn verschillende typen peelings die op meerdere huidlagen kunnen inwerken, van medium tot diepe peelings. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals, melkzuur, glycolzuur, amandelzuur en salicylzuur. De peelings hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller doen afschilferen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan en verbeteren we de huidconditie.

De behandeling

Peelings zijn een van de meest populaire niet-invasieve cosmetische ingrepen, uitgevoerd om het uiterlijk van de huid te verjongen en te verbeteren. Een peeling kan worden toegepast op het gezicht, decolleté/borst en rug. Na een peeling behandeling zal de huid frisser en egaler ogen. Het wordt veelal ingezet voor het verminderen van huidproblemen (zoals acne, littekens en pigmentvlekjes) of voor het verbeteren van de huidstructuur.

Voor de behandeling wordt een uitgebreide uitleg gegeven over de behandeling en de aanpak van de indicatie. Tijdens het intakegesprek wordt de huidconditie in kaart gebracht en wordt bepaald welke peeling voor de huid het meest geschikt is. Om het beste resultaat te behalen, is een goede voorbereiding van de huid op de peeling zeer belangrijk. Hierbij worden huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik sterk aangeraden, een huid moet voldoende voorbereidt zijn voordat het een peeling kan ondergaan om complicaties te voorkomen.

Na de behandeling

De huid krijgt zijn natuurlijk glow terug! Direct na de behandeling kan de huid warm, strakker aanvoelen en rood uitzien. Meestal is de roodheid binnen een paar uur verdwenen. De mate van reactie is afhankelijk van de soort peeling en intensiteit. Bij de peelings ontstaat na 1 tot 3 dagen schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Dit is een normale reactie: oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Voor optimaal resultaat is het raadzaam om de peelings in een kuurverband te volgen. Gedurende de behandelperiode dient u de zon en zonnebank te vermijden en de huid te beschermen met minimaal SPF 30.

 

De huidtherapeut geeft advies voor het onderhouden van de huid. Het gebruiken van thuisproducten wordt zeer aangeraden om de peeling behandeling te ondersteunen voor het gewenste resultaat. De huid moet verzorgd worden om goed te kunnen herstellen, wanneer onvoldoende verzorging plaatsvindt kan het tegenovergestelde effect plaatsvinden, de huid wordt droger, geïrriteerd en andere ongemakken kunnen ontstaan.

Peelings zijn geschikt voor de volgende indicaties:

  • Acne
  • Verminderen van de talgproductie
  • Acnelittekens (Atrofische littekens)
  • Grove poriën
  • Droge huid
  • Rokershuid
  • Fijn lijntjes
  • Pigmentvlekken

 

Voor en na resultaat