Huidverbetering in het najaar

Het najaar nadert, dit betekent dat wij weer volop aan de slag gaan met huid verbeterende behandelingen. Heb je de afgelopen tijd gemerkt dat je huid doffer is geworden, meer pigmentvlekken en huidoneffenheden vertoont? Overweeg dan om langs te komen voor een vrijblijvend intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten. In het najaar starten wij weer met intensieve behandelingen met licht- en lasertherapie, Skinpen microneedling en chemische peelings. 

Laserbehandelingen huidverbetering bij Omniderm 

Met de Resurfx Fractionele laser wordt in de diepere huidlagen het collageen proces gestimuleerd. De laser geeft een lichtbundel af in de diepere huidlagen, deze lichtbundel wordt omgezet in warmte en geabsorbeerd door het water in de huid. Dit proces resulteert in minuscule kanaaltjes in de huidlagen die het natuurlijke wondgenezingproces activeren en stimuleren. Het lichaam activeert de belangrijkste cellen in de diepere huidlaag, welke zorgt voor collageen en elastine aanmaak. Collagene vezels zorgen voor stevigheid van de huid en de elastine geeft de huid juist veerkracht en elasticiteit. 

IPL (Intensed pulsed light) behandeling bij Omniderm 

Pigmentvlekken kunnen zeer vervelend zijn en het egale beeld van de huid verstoren. Een pigmentbehandeling kan hiervoor een goede oplossing bieden. IPL is een effectieve methode om pigmentvlekken te verwijderen. De behandeling met IPL kan op iedere locatie van het lichaam ingezet worden, zolang er voldoende contrast aanwezig is tussen de normale huidskleur en de pigmentvlek.

De IPL-kop geeft een lichtflits af met een specifiek soort licht dat afgestemd is om pigment te verhitten, dit wordt ook wel golflengte genoemd. Wanneer de juiste golflengte wordt gebruikt zal het licht geabsorbeerd worden in de bruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het specifieke licht verhit het pigment, waardoor het lichaam vervolgens het pigment gaat afbreken. De omliggende huid blijft intact.

Skinpen micro needling huidverbetering bij Omniderm

Deze non-invasieve behandeling is het meest geschikt wanneer je huidverbetering wil ondergaan. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt kleine vibrerende naaldjes, die kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier worden in verschillende huidlagen (oppervlakkig en diep) de huidcellen gestimuleerd om zich te delen. Hierbij komen verschillende groeifactoren vrij, die de productie van collageen verhogen. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine waardoor de huidbarriere laag versterkt, de huid verstevigt en een egalere uitstraling krijgt. Een microneedling behandeling is een ideale behandeling voor het verbeteren van fijne lijntjes, verbeteren van grovere porie structuur, verminderen van verkleuring na een wondje, acne littekens , rosacea.

Chemische peeling huidverbetering bij Omniderm 

Een peeling is op basis van verschillende ingrediënten (zuren) met elk een specifieke eigenschap die tot een bepaalde huidlaag doordringt. De peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Omniderm kan de huid behandeld worden met verschillende soorten peelings van medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings worden afgestemd op het huidtypen en kunnen ingezet worden bij de volgende indicaties: Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur.

Ben je benieuwd wat de huidtherapeuten van Omniderm voor je kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.