Huidveroudering is een proces dat met het verstrijken van de jaren zichtbaarder wordt. Vanaf het 25stelevensjaar begint de huidveroudering, dit kan pas later echt zichtbaar worden. We willen graag mooi en gezond ouder worden, daarbij zien we graag het liefst een egale en gladde huid. Naarmate we ouder worden verminderd de vitaliteit en elasticiteit van de huid. Invloeden zoals overmatige blootstelling aan zonlicht, het hormonale verouderingsproces, roken, stress en suikerrijke voeding hebben een grote impact op het sneller ouder worden van de huid. Huidveroudering kunnen we niet stopzetten, wel kunnen we dit proces vertragen met onze behandelingen.

Het ouder worden van de huid uit zich op verschillende manieren waaronder het zichtbaar worden van fijne lijntjes, een doffere huid, slapper wordende huid, pigmentvlekken en roodheden. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw huid op een natuurlijke manier te stimuleren, waarbij uw eigen huid aan het werk wordt gezet om zich te verbeteren.

Laserbehandelingen huidveroudering bij Omniderm 

Met de Resurfx Fractionele laser wordt in de diepere huidlagen het collageen proces gestimuleerd. De laser geeft een lichtbundel af in de diepere huidlagen, deze lichtbundel wordt omgezet in warmte en geabsorbeerd door het water in de huid. Dit proces resulteert in minuscule kanaaltjes in de huidlagen die het natuurlijke wondgenezingproces activeren en stimuleren. Het lichaam activeert de belangrijkste cellen in de diepere huidlaag, welke zorgt voor collageen en elastine aanmaak. Collagene vezels zorgen voor stevigheid van de huid en de elastine geeft de huid juist veerkracht en elasticiteit. 

Skinpen micro needling huidveroudering bij Omniderm

Deze non-invasieve behandeling is het meest geschikt wanneer je huidverbetering wil ondergaan. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt kleine vibrerende naaldjes, die kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier worden in verschillende huidlagen (oppervlakkig en diep) de huidcellen gestimuleerd om zich te delen. Hierbij komen verschillende groeifactoren vrij, die de productie van collageen verhogen. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine waardoor de huidbarriere laag versterkt, de huid verstevigt en een egalere uitstraling krijgt. Een microneedling behandeling is een ideale behandeling voor het verbeteren van fijne lijntjes, verbeteren van grovere porie structuur, verminderen van verkleuring na een wondje, acne littekens , rosacea.

Chemische peeling huidveroudering bij Omniderm 

Een peeling is op basis van verschillende ingrediënten (zuren) met elk een specifieke eigenschap die tot een bepaalde huidlaag doordringt. De peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Omniderm kan de huid behandeld worden met verschillende soorten peelings van medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings worden afgestemd op het huidtypen en kunnen ingezet worden bij de volgende indicaties: Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur.

Start met skincare dat echt werkt voor jouw huid

Wanneer u een huid verbeterende behandeling ondergaat is het van belang dat de huid voorafgaand wordt voorbereid op de behandeling. U start minimaal 2-4 weken voor de behandeling met de Medik8 thuisproducten. Deze producten zorgen ervoor dat de huid doorlaatbaar wordt voor de behandeling. Het optimale resultaat kan zo bereikt worden. Ook zorgt dit ervoor dat de huid veilig en snel hersteld. Deze producten kunnen vervolgens 10 dagen na de behandeling weer gebruikt worden om het resultaat van de behandeling te behouden. De huidtherapeuten van Omniderm geven tijdens het consult advies over het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten.