Last van een huid of haarprobleem? De huidtherapeuten van Omniderm kunnen jou helpen!

De laatste tijd krijgen wij veel vragen over wat doet een huidtherapeut precies en kan ik met mijn huid probleem bij een huidtherapeut terecht? Het leek ons daarom leuk om jullie meer te vertellen over wat wij kunnen betekenen voor jou huid en welke indicaties wij kunnen behandelen.

Wat doet een huidtherapeut

Een huidtherapeut is dé paramedisch specialist voor de huid als het gaat om huidaandoeningen. Wij behandelen dan ook voornamelijk de beschadigde huid of de huid met afwijkingen. Ook begeleiden en adviseren wij mensen met huidproblemen. Onze behandelingen zijn gebaseerd op bestaande richtlijnen, wetenschappelijke onderzoeken of op de best bewezen behandelmethoden uit de praktijk. Als huidtherapeut zijn wij HBO-paramedisch geschoold en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, hierdoor
zijn wij in staat een behandeling of advies te geven dat gebaseerd is op kennis, onderzoek en ervaring.

Goed om te weten is dat wij rechtstreeks te benaderen zijn voor een afspraak, zonder verwijzing van de huisarts.

Welke indicaties behandelen wij?

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende huidproblemen, zoals:
- Acne
- Acne littekens
- Laserontharing
- Huidverjonging
- Couperose en Rosacea
- Pigmentvlekken
- Striae
- Beenvaatjes
- Goedaardige huidbultjes verwijderen
- Huidstructuur verbetering
- Elektrische epilatie
- Camouflagetherapie

Wist je dat? De behandeling van acnetherapie, laserontharing in het gelaat en camouflagetherapie door de zorgverzekering vergoed kan worden. Check de polisvoorwaarden voor meer informatie over de vergoeding van deze behandelingen. 

Een eerst consult bij de huidtherapeut 

Enthousiast geworden? En benieuwd wat wij voor jou huid kunnen betekenen? Dit vertellen wij graag gedurende een intakegesprek.
Tijdens een intakegesprek worden de hulpvragen besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Ook is er ruimte om vragen te stellen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om meteen te starten met een behandeling. Er wordt een huidscan gemaakt door middel van de Observ 520 om ook de diepere huidlagen goed in
kaart te kunnen brengen. Door middel van deze foto’s kunnen wij ook de voortgang van de behandeling goed monitoren. Op basis van de uitkomsten en uw wensen kunnen wij een persoonlijk en doeltreffend behandeltraject starten. 

 

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vul het onderstaande contactformulier in met jouw huidvraag

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut