Microneedling- Huidverbetering zonder botox of fillers!

Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve behandeling op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. Uit verschillende studies is aangetoond dat de microneedling behandeling steeds meer wordt toegepast en wordt gezien als een veilige en effectieve manier voor het behandelen van littekens, (rest) acne, melasma (pigmentatie verschuiving) en tegen kenmerken van huidveroudering.

Het voor en na resultaat van meerdere microneedling behandelingen bij acne littekens. Onder begeleiding bij de huidtherapeut van Huidtherapie Omniderm.

Het effect van de microneedling behandeling

Tijdens de behandeling met de Enterpen vibreren kleine naaldjes in de bovenste huidlaag, die ervoor zorgen dat miniscule kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Deze kanaaltjes knijpen samen en bevorderen de opname van actieve werkzame stoffen in de huid. De Enterpen kan op verschillende dieptes worden ingesteld, van 0,1mm tot 2,5mm diepte. Afhankelijk van de indicatie (huidprobleem) kijkt de huidtherapeut naar de huid en stemt hierop de diepte van de Enterpen af.

Een doorsnede van de huid met de verschillende huidlagen en dieptes vernoemd.

Deze minuscule kanaaltjes, ook wel ‘’microwondjes’’ genoemd, stimuleren de groeifactoren van collageen en verhogen zo de productie van het collageen en elastine in de huid. Dit resulteert in huidverbetering.

Tijdens de behandeling wordt het serum van Medik8, Hydr8 B5 op de huid aangebracht. Dit product bevat Pantotheenzuur, ook bekend als vitamine B5, die daadwerkelijk de huid doet hydrateren, beter vocht vasthoudt en de wondgenezing bevordert.

De bovenste huidlaag blijft tijdens de behandeling intact, hierdoor worden complicaties voorkomen, zoals een infectie. De indicaties voor een behandeling met microneedling zijn aanzienlijk toegenomen en het wordt een meer algemeen gebruikte behandeling binnen de dermatologie en huidtherapie.

Na de microneedling behandeling

Uit onderzoek is gebleken dat de opbouw van het collageen ongeveer 90 dagen nodig heeft, het resultaat van de behandeling is dus niet direct zichtbaar! Na 1 tot 1,5 week is de huid voelbaar zachter en meer gehydrateerd. Zelfs na 2 maanden van de behandeling is de huid nog in volle gang om zichzelf opnieuw op te bouwen.

Na de microneedling behandeling ziet de huid er rood uit en voelt strak en warm aan. Indien gewenst kan de huid na de behandeling gecamoufleerd worden, zodat na de behandeling direct dagelijkse bezigheden hervat kunnen worden. De huid kan de eerst komende 1-2 dagen wat roder zijn dan normaal, tevens kan de huid enkele dagen daarna wat gaan schilferen, dit is een normale huidreactie. Wees 2 weken na de behandeling met de Enterpen voorzichtig met de zon. Wij adviseren dan ook om de huid met een hoge UVA en UVB beschermingsfactor 30 in te smeren.

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut