NIEUW! Lasertherapie bij acne

Acne en Lichttherapie 

 

Wanneer je last hebt van puistjes kunnen wij goed begrijpen dat je hier iets aan wil laten doen.

 

Wellicht heb je al meerdere dingen geprobeerd: de huid goed schoonmaken, verschillende huidverzorgingsproducten, gezonder eten, meer water drinken, niet knijpen aan de puistjes. Het kan zijn dat je al deze dingen hebt geprobeerd, maar nog steeds last hebt van puistjes.. heel frustrerend! 

 

Acne ontstaan in de talgklier en verergerd wanneer de porie uitgang geblokkeerd wordt met dode huidcellen en ophoping van talg. Vaak ontwikkelen zich in de talgklier bacteriën, die ontstekingen en puistjes veroorzaken 

 

Lichttherapie is een nieuwe manier om acne effectief aan te pakken! Namelijk, door de bacteriën te doden met een specifiek soort licht.


Hoe werkt dit precies? We leggen het hier kort uit: 

 

Puistjes/ontstekingen ontstaan vaak door de Propionium bacterie acnes, dit is een bacterie, deze bevindt zich in de talgklier en is bij iedereen aanwezig. Wanneer je huid meer talg aanmaakt dan gemiddeld, breid de P.acnes bacterie zich uit, deze leeft namelijk van vetten in de talgklier. Met als gevolg dat het gaat ontsteken. Tijdens dit ontstekingsproces komen er Porfyrine vrij, deze stoffen zijn erg belangrijk bij het behandelen van acne!

 

De P. Acnes bacterie is anaeroob (dit betekend dat het een voorkeur heeft voor een leefomgeving met weinig/geen zuurstof). Wanneer tijdens de IPL behandeling een lichtpuls wordt afgegeven met een blauw licht filter, wordt in de huid zuurstof aangemaakt. De zojuist genoemde Porfyrine zijn erg gevoelig voor dit licht en produceren 

hierdoor zuurstof. Dit proces zorgt ervoor dat de leefomgeving van de bacterie wordt verminderd en hierdoor ontstekingen kunnen afnemen.

 

De behandeling en het resultaat bij acne doormiddel van Lichttherapie is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn 3 tot 4 behandelingen nodig met een behandelfrequentie om de 4-6 weken. Het resultaat is afhankelijk van het type acne en de huidverzorgingsproducten dat consequent ingezet dient te worden.

 

Voor een vrijblijvend advies gesprek of behandeling kun je contact met ons opnemen. Wij geven graag meer informatie over de mogelijkheden van de behandeling.

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut