NIEUW! Maak kennis met onze nieuwe parel, de ResurFX!

Stoor jij je aan beginnende huidveroudering? Of heb je last van littekens of striae? Dat is niet raar, wij zien dit veel voorkomen in de praktijk. Misschien herken je wel een of meerdere van deze huidklachten. Wij zijn gespecialiseerd in behandelingen met de ResurFX laser, deze laser is geschikt voor al deze hulpvragen. Ben je benieuwd en wil je meer weten? Lees dan zeker even verder!

Hoe werkt de ResurFX laser in de praktijk? De laser geeft een lichtbundel af in je diepere huidlagen (Lederhuid), deze wordt omgezet in warmte en geabsorbeerd door het water in de huid. Dit proces resulteert in minuscule kanaaltjes in de huidlagen die het natuurlijke wondgenezingproces activeren en stimuleren. Het lichaam activeert de belangrijkste cellen in de diepere huidlaag, welke zorgt voor collageen en elastine aanmaak. Collagene vezels zorgen voor stevigheid van de huid en de elastine geeft de huid juist veerkracht en elasticiteit. Yes.. de aanmaak van collageen is precies wat wij willen!

Nu denk je misschien: ‘Hoe zie ik eruit na een behandeling?’. De laser maakt piepkleine kanaaltjes in de huid. Deze zijn zo klein dat je ze niet met het blote oog kan zien. Een groot voordeel van de techniek is dat de huidlagen intact blijven en je geen vellen of korstjes op je huid krijgt. De dag na je behandeling kun je prima naar je werk zonder uitleg te hoeven geven wat je hebt gedaan. Je krijgt van ons ook een koelpack mee, zo kun je de huid na behandeling goed koelen.

Afhankelijk van jouw wensen en huidconditie zijn er gemiddeld 3 á 5 behandelingen nodig. Tussen iedere behandeling zitten 4 tot 5 weken. Dit geeft de huid tijd om te herstellen. Leuk om te weten is dat na de behandeling nog 6 maanden collageen wordt aangemaakt in de huid. En ja, ik val in herhaling, de aanmaak van collageen is precies wat wij willen. Dat heeft je huid nodig voor het behandelen van huidveroudering, littekens of striae! Nog even een kort advies. Het is heel belangrijk dagelijks je huid te beschermen tegen zonnestraling, zowel in de winter als in de zomer. Waarom? Omdat de zon DNA-schade geeft en collageen afbreekt. Als wij juist zo hard bezig zijn met een behandeling voor de stimulatie van collageen, dan is een zonbescherming jouw must have!

Ben je benieuwd of deze behandeling geschikt is voor jou? Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten!

Deze blog is geschreven door:

Sara van Velzen - Stagiaire bij Omniderm 3e jaars student huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut