Heeft u last van ongewenste haargroei, of last van irritatie door scheren of epileren?

Dan biedt laserontharing een goede uitkomst. Bij Omniderm werken wij met verschillende lasersystemen die geschikt zijn voor alle haar- en huidtypes. Dit maakt het mogelijk om zowel de lichte huid als de donkere huid veilig te kunnen behandelen. 

Hoe werkt het laserontharen bij Omniderm?

Het laserlicht wordt geabsorbeerd in het pigment van het haarzakje. Dit is de reden waarom de haren donker moeten zijn van kleur. Het laserlicht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er geen nieuwe haar gevormd kan worden.

Met welke lasers wordt laserontharen uitgevoerd?

Bij Omniderm wordt laserontharen uitgevoerd met verschillende hoogwaardige lasers. Door ons verschillende aanbod in laserapparatuur kunnen wij veilig en zeer effectief resultaat behalen bij alle huidtypes.

Tijdens het intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut welke laserbehandeling voor u geschikt is, dit is afhankelijk van uw type haar en huid. Met onderstaande lasers wordt de behandeling uitgevoerd:

  • Alexandrite laser (755 nm), bij huidtype 1 t/m 2
  • Lightsheer diode laser (805 nm), bij huidtype 1 t/m 3
  • Nd-YAG (1064 nm) bij huidtype 4 t/m 6
    De omliggende huid wordt gekoeld met koude luchtkoeling, waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huidreacties snel verdwijnen.

De behandeling van overbeharing

Wij behandelen overbeharing vanuit cosmetisch en medische oogpunt. Overbeharing is een veelvoorkomende probleem bij zowel vrouwen als mannen, wij behandelen de volgende medische indicaties: Hirsutisme, PCOS en Hypertrichose, sinus pilonidalis, Hidradenitits Suppurativa en Folliculitis Barbae. Laserontharing zorgt voor een vermindering van de klachten.

Voor cosmetische laserontharing kunt u ook gericht een bepaald lichaamsdeel laseren, bijv. de bikinilijn, oksels of onderbenen.

Te verwachten resultaat

Bij Omniderm hechten we veel waarde aan eerlijke voorlichting en het behalen van het gewenste resultaat. Echter is het helaas niet mogelijk om volledig 100% de haargroei te verminderen. 

Haren groeien in verschillende haargroeifases. Alleen het haar wat zich in de actieve groeifase bevindt, bevat voldoende pigment om het laserlicht volledig te absorberen. Deze haarzakjes zullen effectief vernietigd worden tijdens de behandeling. Haren groeien echter nooit tegelijkertijd in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus met haargroeifases opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een tussenpoos van 6 tot 8 weken.

Het aantal behandelingen

Afhankelijk van het huidgebied zijn gemiddeld tussen de 6 en de 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het te behalen resultaat is zeer afhankelijk van bepaalde factoren zoals leeftijd, hormonale en erfelijke factoren van de haargroei. Het eindresultaat van het laserontharen is haarvermindering tot maximaal 80%. Volledig kaal en nooit meer scheren is helaas een onrealistisch resultaat wat niet behaald kan worden. Echter bij een sterke hormonale of erfelijke aanleg voor haargroei, kan het zijn dat er minder dan 80% vermindering wordt bereikt. Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe haarzakjes worden geactiveerd en donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Bepaalde factoren zoals hormonale invloed, aanleg of medicijngebruik kunnen dit beïnvloeden. Afhankelijk van de oorzaak van de haargroei en het gebied zijn onderhoudsbehandelingen dan nodig om het resultaat te behouden. Na het behandeltraject worden er onderhoudsbehandelingen geadviseerd om het behaalde resultaat te behouden. Met name in het gelaat komen vrouwen vaak 3-4 keer per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling.

De huid voelt na de behandelingen glad aan en huidirritatie door scheren of harsen neemt af, omdat u veel minder frequent hoeft te scheren. Dit resultaat zult u al snel merken, omdat na elke behandeling de meeste haren zullen uitvallen.

 

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wegens registratie in het kwaliteitsregister (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34) en het lidmaatschap van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) worden de laserontharing behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.