Onze eerste nieuwsbrief, vol met goede huidtips!

Onze allereerste nieuwsbrief is een feit! Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant bent bij ons en zodat je altijd op te hoogte bent van al onze nieuwtjes. Hierin stellen we je op de hoogte van actuele acties, skincare tips en informatie over (nieuwe) producten en behandelingen. Kortom alle nieuwe ontwikkelingen en waardevolle tips om jouw huid te verbeteren!

Zomer actie laser ontharen maand augustus & september

Op dit moment hebben we een super goede actie waarbij je een hoge korting ontvangt in de maanden augustus en september op het laser ontharen van je oksels! Normale prijs per behandeling is €84,00 euro maar nu voor de actieprijs van €60,00 euro! Wil jij gebruik maken van deze actie? Maak dan snel hieronder je afspraak, let op VOL=VOL!

Zo verzorg je je huid in de zomer, summer skincare tips!

In de zomer is het belangrijk om je huid extra te verzorgen en aandacht te geven. Door zonlicht en warmte verliest de huid meer vocht en droogt de huid sneller uit. De kans op onzuiverheden en een doffe huid is aanwezig.Kies een product als de Hydr8 B5 van Medik8, dit product bevat hyaluronzuur dat vocht aantrekt, hiermee wordt de huid extra gehydrateerd.
Daarnaast verdikt de bovenste huidlaag door invloed van UV-straling afkomstig van de zon wat resulteert in een minder frisse teint en onzuiverheden. Door regelmatig dode huidcellen te verwijderen vermindert de kans op onzuiverheden en behoudt de huid een frisse teint. De Press&glow van Medik8 bevat het fruitzuur PHA, dit ingrediënt verwijdert op milde wijze overtollige dode huidcellen. Het versterkt ook nog eens de huidbarrière waardoor de huid beter gehydrateerd blijft. De Hydr8 B5 en Press&glow zijn dus de perfecte combi tijdens de zomermaanden!
Maak eventueel kennis met onze Summer treatment, deze vitamine C behandeling zit boordenvol antioxidanten en geven je huid direct een diepe hydratatie en natuurlijke glans.

Veel gestelde vragen beantwoord door Huidtherapeut Lisanne

Is het mogelijk om een laser ontharen behandeling te ondergaan in de zomer?

Ja! Dit is mogelijk, om direct een antwoord te geven op de vraag. Wanneer de huid niet actief zongebruind is kan een laserbehandeling veilig plaatsvinden. Uiteraard is het belangrijk dat de huid 5-7 dagen na een laserbehandeling extra goed wordt ingesmeerd met een zonnebrandcrème SPF 30. Ga je nog met vakantie? Dan houden we rekening met het inplannen van je afspraak zodat je huid het minste risico loopt. Voor een laserbehandeling is het belangrijk om een behandelfrequentie van 6 weken aan te houden voor het meest optimale resultaat.

Wat is het verschil tussen SPF 30 en SPF 50?

Het verschil zit in het percentage van bescherming van de huid tegen zonlicht. De Sun Protect Factor-waarde (Afkorting: SPF) van een zonnebrandcrème geeft aan hoe goed je huid wordt beschermd tegen UVB stralen. 
Uit studies is gebleken dat de mate van UVB-bescherming niet veel hoger wordt naarmate de SPF-waarde stijgt (zie grafiek hieronder)
SPF 15 beschermd voor 93.3% van de UVB stralen 
SPF 30 beschermd voor 96.7% van de UVB stralen 
SPF 50(+) beschermd voor 98% van de UVB stralen
In theorie verschilt de beschermingsgraad van SPF 30 dus niet veel van die van SPF 50, mits er voldoende zonnebrandcrème wordt aangebracht. In de praktijk smeren mensen helaas niet altijd volgens de juiste hoeveelheid en wordt de beschermingsgraad vanuit de grafiek niet gehaald. 
Je kunt dus een SPF 30 gebruiken in plaats van een SPF 50 maar breng dan wel voldoende aan! Heb je een gevoelige huid of verbrand je snel? Dan raden wij alsnog aan om een SPF 50 te smeren. Een SPF zegt niets over de bescherming tegen UVA stralen! Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een zonnebrandcrème waarop het logo UVA staat vermeldt, ook wel aangeduid als Broadspectrum, dit beschermt je huid zowel tegen UVA als UVB stralen.

In de zomer heb ik meer last van pigmentvlekken en/of puistjes, hoe kom ik hiervan af?

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht gaat de bovenste huidlaag meer huidcellen produceren, dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid om zich af te weren tegen UV-stralen. Doordat de bovenste huidlaag zich verdikt met dode huidcellen raken de poriën sneller verstopt met talg en dode huidcellen. Ook pigmentcellen in de huid worden gestimuleerd om zich te vermeerderen, hierdoor bestaat de kans dat er pigmentvlekken of bruine vlekken ontstaan op de huid. 
Door je huid dagelijks te reinigen met fruitzuren (AHA/BHA) zorgt dit ervoor dat overmatige dode huidcellen en talg worden verwijderd van de huid, waardoor overmatige pigmentatie en verstopte poriën verminderen. De huidtherapeut kan een advies geven welk reinigingsproduct geschikt is voor jouw huidtype. Een chemische peeling behandeling is een effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen, de huidtherapeut kan deze behandeling bij je uitvoeren.

Tot slot!

Dit was 'm dan onze allereerste nieuwsbrief. Laat vooral weten wat jullie ervan vinden en welke onderwerpen jullie graag zouden willen terugzien.
Bedankt voor het lezen... and your skin will thank you later!
In onze volgende nieuwsbrief gaan we verder in op behandelingen die het meest geschikt zijn na de zomerperiode om je huid te verbeteren en welke vergoedingen er beschikbaar zijn voor huidtherapie behandelingen.
Graag tot ziens!
Liefs, Lisanne & Lotte de huidtherapeuten van Omniderm