Skincare trend 2021

Benieuwd wat 2021 ons gaat brengen? Ons leven ziet er anders uit sinds de Pandemie, we zijn meer bewust van onze gezondheid. Een stralende huid komt van binnenuit, waarbij het thuiswerken en het dragen van mondkapjes een grote invloed hebben op onze huidverzorgingsroutine.

Wij delen graag de trends van aankomend jaar!

Het Leven van nu;

Sinds de Pandemie zijn we ons meer van bewust hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen, het zit vaak in de dagelijkse routine. Een gezonde levensstijl met voldoende slaap, ontspanning, gezonde voeding, mentale welzijn, vermindering van stress en voldoende lichaamsbeweging is belangrijker dan ooit. Dit zorgt er niet alleen voor dat we ons goed voelen, maar onze huid gaat er ook beter van uitzien, dit geeft een uitgeruste blik en een natural glow. Een behandeling bij de Huidtherapeut is tegenwoordig meer dan normaal, we zien het als een investering in jezelf en wij geven net dat extra stukje aandacht voor je huid.

‘’Zoom’’ treatment

We zien steeds meer dat de vraag naar huidverbetering stijgt en dat we onze huid graag gezond en stralend willen houden. In de tijden van de Pandemie zorgt dit ervoor dat we op een andere manier met onze gezondheid en ons uiterlijk bezig zijn. Doordat we onszelf steeds vaker en langduriger tijdens een online Zoom meeting bekijken zijn we ons meer bewust van ons uiterlijk. Een onrustige huid, dat ene pigmentvlekje, couperose vaatjes of verslapte huid zijn storende factoren waarmee we dagelijks kunnen worden geconfronteerd. Het ondergaan van huidbehandelingen, zoals IPL (Intensed Pulsed Light), microneedling en chemische peeling, is in deze tijd gemakkelijker geworden, doordat we veelal thuiswerken en we geen sociale evenementen bezoeken, kan de huid optimaal herstellen!

‘Maskne’ Masker acne

Door het dragen van mondkapjes zien we de laatste tijd steeds meer mensen met een onrustige huid rondom de mond, kin en kaaklijn. Het dragen van een mondkapje kan zorgen voor een toename van vorming van bacteriën waardoor ontstekingen zoals puistjes kunnen ontstaan, hiervoor gaan we naar de huidtherapeut. We ondergaan acnebehandelingen en chemische peelings om de huidklachten onder controle te krijgen en verergering te voorkomen. Daarnaast kan door druk en wrijving de huid geïrriteerd raken dit kan voor eczeem zorgen. We investeren in de juiste huidverzorgingsproducten om de huid weer in balans te krijgen.

Cosmeceuticals, effectieve huidverzorging 

Het gebruik van huidverzorgingsproducten is de afgelopen jaren enorm gestegen. We zijn steeds meer op zoek naar effectieve en werkzame huidproducten om onze huid te verbeteren. Er zijn veel huidverzorgingsmerken om uit te kiezen, dit maakt de keuze om het juiste product te vinden voor je huid soms erg ingewikkeld. Wij vinden het belangrijk dat huidverzorging effectief is, dat we weten wat er in het product zit en wat dit doet met je huid. Wij gebruiken alleen huidverzorging dat je huid aan het werk zet om daadwerkelijk het huidprobleem aan te pakken.

Wij geloven dat iedereen Beautiful Skin for Life verdient. Dit is onze eenvoudige missie.

Een stralende huid komt van binnenuit

Dat gezonde voeding goed is voor je lichaam, dat weten we inmiddels wel. Maar dat gezonde voeding vol met antioxidanten, vitamines en mineralen ook goed zijn voor je huid wordt steeds meer erkend. Gezonde voeding vol met antioxidanten zorgt ervoor dat de huid;

  • Beter beschermd is tegen zonlicht,
  • Minder snel verouderd en rimpels vormt
  • Huidklachten zoals Rosacea en Acne kan verminderen. Deze kennis over gezonde voeding vinden wij als huidtherapeut heel belangrijk zodat wij een goed en passend advies kunnen geven tijdens een behandeltraject.

    Dit zijn de skincare trends in 2021. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn op het gebied van huidverzorging en huidverbetering? Neem dan contact met ons op, wij zijn dagelijks bereikbaar voor advies. Uiteraard mag je ook altijd langskomen! Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.

Laat je vrijblijvend adviseren door de huidtherapeut