Easy TCA Skintech

De Easy TCA is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde ''combinatiepeeling'' wordt met een speciale ''basesolution'' bereid (met onder andere vitaminen en antioxidanten) waardoor het langzaam en gecontroleerd door de huid dringt. De indringdiepte van deze peeling zorgt voor de stimulering van celvernieuwing in de huid. De huid wordt egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Bij het proces van vernieuwen ontstaat het schilferen van dode huidcellen en wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd. Het resultaat is een egalere, gezondere en frissere huid.

Voor wie zijn de TCA peelings geschikt?

De Easy TCA peeling is geschikt voor de volgende huidproblemen:

 • Acne (littekens)
 • Pigmentaties
 • Grove poriën of huidstructuur
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Zonbeschadigde huid

Voorbereiding behandeling

Allereerst vindt een intakegesprek plaats met de behandelaar waarna er een huidanalyse wordt uitgevoerd met behulp van de Observ huidscan. Op basis van het intakegesprek en de huidanalyse zal er een passend behandelplan met productadvies worden besproken. Dit bestaat doorgaans uit 4 peelingsessies met een interval van 2 tot 4 weken en het gebruik van specifieke behandelcrèmes.

De behandeling

De eerste stap is het reinigen van de huid met een PH neutrale reiniger. De peeling wordt in meerdere lagen op de huid aangebracht tot de gewenste diepte is bereikt. Tijdens een peeling behandeling kan een licht tot matig branderig gevoel ontstaan waarna de huid vervolgens warm en branderig kan aanvoelen. Na de peeling zal er een post peel masker worden aangebracht. Dit masker zorgt ervoor dat het ontstekingsproces in de huid afneemt waardoor de huid rustiger en minder gevoelig wordt.

Na de behandeling

De dag na de behandeling zal de huid trekkerig en gespannen aanvoelen. Op dag 3 of 4 zal het proces van vervelling beginnen, meestal start het afschilferen rondom de mond en neus. Dit proces kan 5 tot 7 dagen aanhouden. Gebieden waar zich pigment bevindt zullen tijdelijk donkerder verkleuren.

Thuisadviezen

 • Een gepeelde huid is kwetsbaar! Zorg dat u zich strikt houdt aan de voorgeschreven adviezen. Een van de risico's na een TCA peeling is het ontstaan van pigmentvlekken.
 • De huid mag tot de volgende ochtend na de behandeling niet gereinigd worden.
 • Tijdens de kuur is het belangrijk om meerdere malen per dag zonbescherming (SPF 30-50) aan te brengen om pigmentaties na de behandeling te voorkomen.
 • Naast de behandeling gebruikt u de geadviseerde behandelcrèmes. Dit is noodzakelijk om het genezingsproces zonder complicaties te laten verlopen. Gedurende de behandelperiode en tot 6 weken na de laatste behandeling maakt u enkel gebruik van deze producten en staakt u het gebruik van eigen producten.
 • Vermijd de eerste 48 uur warmtebronnen als de sauna, heet bad/douche, intensief sporten.
 • Heeft u vragen over een huidreactie neem dan contact op met uw behandelend huidtherapeut.